Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia zverejnila na Facebooku, že pátra po bossovi Róbertovi Okoličánym

Róbert Okoličány
Róbert Okoličány (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Slovenská polícia zverejnila na svojej facebookovej stránke, že pátra po východoslovenskom bossovi Róbertovi Okoličánym, ktorého v stredu (11.4.) Najvyšší súd SR odsúdil za viacero vrážd, zosnovanie zločineckej skupiny a iné závažné trestné činy na doživotný trest odňatia slobody.

Ako sa uvádza na policajnej facebookovej stránke, pátranie vydalo vo štvrtok (12.4.) Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach. Dôvodom je dodanie do výkonu trestu odňatia slobody.

Polícia vo štvrtok odmietla, že by pochybila v prípade údajného úteku Okoličányho. V písomnom stanovisku vtedy uviedla, že realizuje všetky potrebné úkony na dodanie odsúdených osôb do výkonu trestu odňatia slobody a koná dokonca proaktívne namiesto súdu a prokuratúry.

Predseda senátu NS v stredu vydal príkaz polícii na dodanie Okoličányho na výkon trestu po tom, ako bol vynesený rozsudok, kde padli tri doživotné tresty odňatia slobody a ďalším členom skupiny udelil súd dlhoročné tresty za mrežami. Podľa Denníka N je Okoličány už na úteku v zahraničí, podobne ako jeho údajná 'pravá ruka' Róbert Nigut. Po Nigutovi polícia bezúspešne pátra už od roku 2013. Okoličány na definitívny rozsudok čakal na slobode.

Polícia nepotvrdila, že Okoličány je na úteku. Uviedla, že bossa východoslovenského podsvetia mohla zatknúť až po tom, čo dostala príkaz zo súdu. "Od momentu, ako polícia dostala príkazy zo súdu, realizuje všetky potrebné úkony na dodanie odsúdených osôb do výkonu trestu odňatia slobody," vysvetlilo vo štvrtok oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PPZ) SR.

Komunikačné oddelenie policajného prezídia mimo iného vysvetlilo, že súdy ani prokuratúra neoznamujú polícii dátumy pojednávaní a už vôbec nie spôsob, akým bude rozhodnuté.

Viac o téme: Róbert Okoličány
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu