Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Veľka policajná akcia! VIDEO Chytili člena Okoličányho gangu: Detaily zatýkania, v dome boli deti

Polícia včera chytila člena Okoličányho gangu. Zobraziť galériu (3)
Polícia včera chytila člena Okoličányho gangu. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA – Veľká policajná akcia! V sobotu večer chytili policajti Jozefa Leška (42) z tzv. skupiny okoličányovcov. Jozef Leško bol odsúdený na 24 rokov a spolupracoval s Robertom Okoličánym, bossom východoslovenského podsvetia, ktorý je stále na úteku. Polícia mu odkazuje, že dôjde aj na neho.

Jozefa Leška chytili policajti v sobotu 30. júna vo večerných hodinách na východe Slovenska. Bol odsúdený na 24 rokov za viac násilných trestných činov. Na úteku bol od aprílového súdu, kde padol verdikt aj pre mafiánskeho bossa Roberta Okoličányho. Informovala o tom polícia na svojom Facebooku.

V dome boli deti, akcia trvala päť minút

Národná protiteroristická jednotka NAKA zachytila tento týždeň informáciu o pohybe hľadaného Jozefa Leška. „Na ďalších operatívnych postupoch a samotnom zadržaní v sobotu večer spolupracovali odbor cieľového pátrania Prezídia Policajného zboru a Pohotovostný policajný útvar Košice,“ doplnila detaily zatýkania polícia.

Polícia chytila člena Okoličányho gangu

„Jozef Leško bol zadržaný v rodinnom dome v mestskej časti Košice-Ťahanovce u svojich príbuzných. Zákrok voči jeho osobe musel byť realizovaný rýchlo a bezpečne, keďže sa podľa získaných informácií mali v dome nachádzať maloleté osoby,“ uviedla polícia s tým, že samotná akcia netrvala viac ako päť minút. „Leško bol veľmi prekvapený, nekládol odpor, výrazne sa zľakol, nemal pri sebe strelnú zbraň.“

„V sobotu večer bol na východe Slovenska zatknutý Jozef Leško, blízka osoba Róberta Okoličányho. Leško bol na úteku od apríla tohto roku, keď si nemusel prísť na súd vypočuť právoplatný rozsudok vo výške 24 rokov odňatia slobody. Po zatknutí bol tak okamžite eskortovaný na miesto výkonu trestu,“ informovali na sociálnej sieti.

Tvrdý odkaz polície

Leško počas viac ako dvojmesačného úteku nezmenil svoj výzor. Pohyboval sa po východnom Slovensku prevažne v noci, snažil sa každú noc spať na inom mieste. Nie je vylúčené, že sa istý čas zdržiaval aj v zahraničí. V poslednom období sa snažil získať falošné doklady, aby definitívne mohol utiecť mimo našich hraníc. Teraz strávi ďalších 24 rokov za mrežami. Polícia avizovala, že príde rad aj na Okoličányho.

Teraz je na rade Róbert Okoličány, taktiež odsúdený na doživotie. „Na úteku je naďalej na doživotie odsúdený Róbert Okoličány. Ako sme avizovali, príde rad aj na neho, čo dokazuje včerajšie zadržanie jeho blízkeho človeka,“ dodala polícia. Zatknutie jeho najbližších spolupracovníkov je pre neho dôkazom, že nie je v bezpečí.

Jozef Leško
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebok/Polícia SR)

Polícia v deň spomenutého pojednávania NS zatkla Jaroslava Potučka, ktorý dostal doživotný trest a bol na úteku. „V nasledujúcich dňoch polícia vypátrala ďalšie odsúdené osoby, ktoré taktiež nemuseli prísť na súdne pojednávanie a ktoré boli právoplatne odsúdené,“ dodala polícia. V prípade skupiny Róberta Okoličányho, označovaného za bossa východoslovenského podsvetia, NS SR 11. apríla vyniesol rozsudok s tromi doživotnými trestami. Ďalším členom skupiny udelil dlhoročné tresty odňatia slobody.

V prípade figurovalo spolu 16 obžalovaných, ktorých prokurátor vinil z 20 skutkov. Podľa súdu sa dopustili trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, viacerých vrážd, nedovoleného ozbrojovania, lúpeže, vydierania či krádeže. Podľa spravodajského portálu noviny.sk polícia chytila Leška v Košiciach v sobotu pred 20.00 h. Na zatknutí Leška, spájaného s vraždou konkurenčného bossa Jozefa Estóka, sa podieľali okrem Pohotovostného policajného útvaru aj policajní pátrači a členovia protiteroristickej jednotky NAKA východ.

Viac o téme: Polícia Róbert OkoličányJozef Leško
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu