Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Desivá nehoda na koľajniciach: Deti prišli o rodičov (†25,30), v nemocnici zomrela Margita (†30)

Pri nešťastí zomrel Milan (†30) a Brigitta (†25), neskôr v nemocnici aj Margita (†30) Zobraziť galériu (5)
Pri nešťastí zomrel Milan (†30) a Brigitta (†25), neskôr v nemocnici aj Margita (†30) (Zdroj: Foto: HaZZ, FB)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Piati kolegovia cestovali ráno do práce. Ponáhľali sa, pretože meškali. Milan za volantom sa preto rozhodol pre riskantný manéver. Došlo k desivej zrážke s vlakom. Bilancia nehody je desivá.

Obrovská tragédia, ktorá sa stala v stredu ráno pár minút po šiestej v Rimavskej Sobote v časti Sabová, otriasla verejnosťou. Partia piatich ľudí cestovala skoro ráno do páce. Podľa všetkého sa posádka ponáhľala. Za volantom auta smrti sedel Milan (†30). Vedľa neho bola jeho manželka Sandra (25). Vzadu v aute sedeli Brigitta (†25), Margita (†30) a Eszter. 

Milan (†30) s manželkou Sandrou (26)
Zobraziť galériu (5)
Milan (†30) s manželkou Sandrou (26)  (Zdroj: Foto: HaZZ, FB)

Milan prechádzal železničným priecestím aj napriek tomu, že blikalo červéno svetlo, ktoré signalizovalo príchod vlaku. Nešťastie na vlastné oči videl vodič bielej dodávky, ktorý pred železničným priecestím zastal. Ako opísal pre televíziu Joj, Milan na Škode Octavia ho cez plnú čiaru obehol. V sekunde došlo k desivej zrážke s vlakom. 

Brigitta (†25)
Zobraziť galériu (5)
Brigitta (†25)  (Zdroj: foto: fb)

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Vodič Milan (†30) a spolujazdkyňa Brigitta (†25), ktorá sa viezla na zadnom sedadle, zomreli, žiaľ, na mieste. S ťažkými zraneniami previezli záchranári Margitu (†30) do nemocnice, kde, žiaľ, vo štvrok ráno vydýchla naposledy.    

Desivá nehoda na koľajniciach:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Desivá nehoda na koľajniciach:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Zranenia utrpeli aj 46-ročná Eszter a manželka nebohého vodiča Sandra (26). Ju po ambulantnom ošetrení prepustili domov. "Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie. Na mieste bol aj súdny lekár a v prípade usmrtených osôb bola nariadená súdna pitva," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová s tým, že vo vlaku bolo šesť cestujúcich a dvaja zamestnanci. Zranenia neutrpeli.  

Po nebohom Milanovi ostali dvaja synčekovia, po nebohej Brigitte dcérka. Kolegovia touto trasou chodili do práce pravidelne približne od decembra.   

 

Viac o téme: NehodaTragédiaVlak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu