Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Tragická zrážka na železničnom priecestí: Po Marekovi ostala milujúca manželka a synček

Tragédia na koľajniciach Zobraziť galériu (4)
Tragédia na koľajniciach (Zdroj: Foto: polícia, FB/Marek K.)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Obrovské nešťastie sa stalo dnes skoro ráno pri Bánovciach nad Bebravou. Marek (†31) ignoroval pri prejazde železničným priecestím svetelnú a zvukovú signalizáciu. Priecestie bez závor plánoval prejsť, no stalo sa to najhoršie. Zrážku s vlakom nemal šancu prežiť.

Marek z obce Otrhánky po sebe zanechal milujúcu manželku Ľubku a malého synčeka. Z obrovskej tragédie sa jeho najbližší, kamaráti a známi nedokážu spamätať. Marek bol obľúbený, pracovitý podnikateľ a k jeho najväčším vášňam patrilo rybárčenie. 

FOTO Tragická zrážka na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Utorkové ráno, žiaľ, zmenilo jeho rodine život navždy. Marek prechádzal o pol šiestej pri Bánovciach nad Bebravou železničným priecestím. Ako informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová, 31-ročný Marek z okr. Bánovce nad Bebravou vošiel so Škodou Octavia do koľajiska vtedy, keď úsekom prechádzal osobný vlak, v ktorom sa nachádzalo asi 30 cestujúcich. "Išlo o zabezpečené železničné priecestie svetelnou aj zvukovou signalizáciou, bez závor," opísala policajná hovorkyňa. 

FOTO Tragická zrážka na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vlak po zrážke tlačil niekoľko desiatok metrov vozidlo pred sebou. "Vodič ostal zakliesnený vo vozidle a na mieste podľahol svojim zraneniam, ktoré boli nezlučiteľné so životom," skonštatovala Antalová s tým, že 27-ročného rušňovodiča policajti podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vec si na mieste prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecné ohrozenie a prečinu usmrtenie.

FOTO Tragická zrážka na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia, FB/Marek K.)

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby každý jeden účastník prispel k bezpečnosti v cestnej premávke. Nikto nesmie podceňovať prejazd cez železničné priecestie a tiež si treba uvedomiť, že stret s vlakom končí takmer vždy smrťou účastníka cestnej premávky.

Nezabudnite 

Vo vzdialenosti 50 metrov pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní je vodič povinný jazdiť rýchlosťou najviac 30 km/h. Ak svieti prerušované biele svetlo, vodič je povinný 50 metrov pred železničným priecestím a pri jeho prechádzaní jazdiť rýchlosťou najviac 50 km/h.
 

Viac o téme: NehodaTragédiaBánovce nad Bebravou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu