Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tomáš (25) sa vydával za falošného syna, dôchodkyňu obral o tisícky eur: Súd rozhodol o treste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Súhrnný trest odňatia slobody vo výmere sedem rokov nepodmienečne za podvod uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici 25-ročnému Tomášovi Šárközimu z Lučenca. Podvodného konania sa dopustil voči 78-ročnej žene z Hriňovej, od ktorej ako falošný syn vylákal štyritisíc eur.

Šárközi zavolal z mobilu na pevnú linku dôchodkyne, že je jej syn Andrej a potrebuje peniaze, lebo ide kúpiť dom v Banskej Štiavnici. Dôchodkyňu inštruoval, že po peniaze príde muž menom Peter. V skutočnosti prišiel falošný syn Šárközi, ktorý dostal dve tisícky eur. Krátko na to „syn“ opäť zavolal a starká dala ďalšie dve tisícky cudziemu mužovi. Dôverčivá Hriňovčanka spolu prišla o štyri tisícky a na podvod prišla, až keď zavolala svojmu skutočnému potomkovi.

Podvodník sa na súde priznal a súd mu vymeral súhrnný trest päť rokov a osem mesiacov nepodmienečne, pričom do toho zarátal aj trest za predchádzajúci skutok lúpeže. Spôsobenú škodu bude musieť zaplatiť.

Voči rozsudku sa odvolal prokurátor, ktorý požadoval vyšší trest. Odvolací senát mu vyhovel a Tomáša Šárköziho poslal do väzenia na sedem rokov. Spôsobenú škodu bude musieť zaplatiť.

Viac o téme: KrádežDôchodkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu