Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vybrzdil celý Most Apollo: VIDEO Jeho manéver nepochopíte

Vodič úmyselne blokoval jeden jazdný pruh
Vodič úmyselne blokoval jeden jazdný pruh (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Polícia zverejnila na svojom facebookovom profile ďalšieho špekulanta za volantom. Vodič v červenom forde poriadne zabrnkal na nervy ostatným účastníkom cestnej premávky, keď pri napájaní sa na Most Apollo z Petržalky úmyselne blokoval jeden jazdný pruh. Jeho nezodpovedné konanie upchalo celú vozovku a v priebehu pár minút vznikla obrovská dopravná zápcha.

Len pred pár mesiacmi sociálnou sieťou kolovalo video, kde viceprezident policajného zboru Ľubomír Ábel vysvetľoval dôležitosť zipsovania pri napájaní sa na most z Petržalky. Podnetom bol vodič octavie, ktorý na Moste Apollo úmyselne blokoval iných vodičov.

Teraz sa na tom istom úseku stalo presne to isté. Zhodou náhod, polícia prijala video od toho istého vodiča, ktorý v minulosti upozornil sa vybrzďovača v octavii. Najnovšie sa mu podarilo zachytiť vodiča fordu, ktorý úmyselne zablokoval celý jazdný pruh.

Vodič v červenom forde porušil viacero dopravných predpisov. Tým, že opakovaným brzdením blokoval ľavý jazdný pruh, v pravom sa vytvorila obrovská kolóna. „Ľavý sa končí o niekoľko metrov nižšie. Namiesto toho, aby sa plne využili oba pruhy a vodiči sa striedavo radili, väčšinou všetci stoja v pravom pruhu a vytvárajú dlhú kolónu. A niekedy sa nájdu aj vychovávatelia, ktorí blokujú tých odvážnejších, ktorí si "dovolili" využiť aj ľavý pruh,“ priblížila polícia na svojom facebooku.

Vybrzďoval kamión na D2: Manéver kruto oľutoval, VIDEO náraz do kufra a obrovská pokuta

Viceprezident policajného zboru Ľubomír Ábel pred pár mesiacmi vysvetlil, prečo je na napájaní sa na most smerom z Petržalky nevyhnutná plynulá zipsová jazda. „Tu správca komunikácie veľmi správne vyznačil úsek viacprúdovej vozovky na mieste, kde sa zbiehajú jazdné pruhy. A to z toho dôvodu, aby sa oba jazdné pruhy naplnili a potom sa striedavým radením alebo zipsovaním vlastne zabezpečila určitá plynulosť cestnej premávky,“ objasnil Ábel.

Dodal, že ak by vodiči dodržiavali striedavé radenie, nevznikali by také zápchy. „Celá tá situácia je takto vyznačená z toho dôvodu, aby sa pri dopravnej zápche alebo pri návale vozidiel, hlavne v dopravných špičkách, v ranných hodinách, prípadne v podvečerných hodinách, oba tie pruhy zaplnili a uvoľňovali priestor na iných úsekoch vozovky,“ povedal.

Viac o téme: BratislavaVodičMost ApolloVybrzďovač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu