Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Komárňan si drogami poriadne zavaril: Za pervitín mu hrozí až 10 rokov za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

KOMÁRNO - Komárňanskí kriminalisti zadržali v utorok 6. februára v Komárne 43-ročného muža. Okolo 20. hodiny ho kontrolovali na základe predchádzajúcich operatívnych informácií. Muž im pri kontrole dobrovoľne vydal šesť alobalových skladačiek s obsahom bielej kryštalickej látky.

Zaistený materiál bol zaslaný na expertízu. Podľa predbežne vykonaného testu, by malo ísť o psychotropnú látku pervitín, ktorej účinnou látkou je metamfetamín. "Z uvedeného množstva by bolo možné vyrobiť približne 14 jednorazových dávok drogy," informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Ako doplnila, z doterajšieho vyšetrovania vyplynulo, že 43-ročný Jozef z Komárna si drogy obstarával v okrese Dunajská Streda a následne odpredával ďalším osobám. Po vypočutí muža obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.

Obvinený je už v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho väzobné trestné stíhanie. "V prípade preukázania viny súdom, hrozí obvinenému za drogovú trestnú činnosť trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodala Bruchterová.

Viac o téme: DrogyPervitínPolícia Komárno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu