Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dráma vo Veľkých Uherciach: Gymnazista zaútočil na svoju matku, nožom ju bodal do krku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: www.sundayworld.com)

VEĽKÉ UHERCE - Len 16-ročný mladík zaútočil na svoju mamu v ich rodinnom dome. Podľa policajtov ju mal nožom 3-krát bodnúť do krku. Žena stihla ujsť k susedom, ktorí zavolali políciu a tá mladíka zadržala.

Krvavá dráma sa mala odohrať v obývačke rodinného domu vo Veľkých Uherciach. Ako informovala TV JOJ, mladík mal s nožom podísť k svojej 43-ročnej matke a trikrát ju bodnúť do krku.

Žena však stihla ujsť z domu. Podľa informácií televízie, zranená matka utekala asi pol kilometra a zvonila susedom. Nakoniec jej otvoril starší muž, ktorý privolal políciu a záchranárov. Zranenú ženu previezli do nemocnice v Partizánskom, kde ju ošetrili.

Podľa lekára však mala obrovské šťastie. Ženu hospitalizovali na chirurgickom oddelení a je mimo ohrozenia života. Jej syna, len 16-ročného gymnazistu, polícia našla po útoku v dome.

Pri sebe mal sekeru. Polícia ho zadržala a predviedla na príslušné policajné oddelenie. K činu sa mal priznať.

Mladíka z útoku obvinili

Gymnazista čelí obvineniu zo zločinu ublíženia na zdraví.

"Obvinený si do ruky vzal skladací nôž s čiernou plastovou rúčkou s veľkosťou čepele šesť centimetrov, zhodil svoju matku na zem, pridržal jej pravú ruku, aby sa nebránila a trikrát ju bodol do oblasti krku," opísala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

V ďalšom konaní obvinenému zabránila podľa nej maloletá sestra, ktorá vošla do izby a začala kričať, aby prestal. "Po tomto mladík od útoku upustil a nechal svoju matku, aby so sestrou opustili dom. Tie utekali pre pomoc k susedom. Na to si mal z garáže priniesť do domu sekeru v úmysle pokračovať v útoku voči poškodenej, ak sa do domu vráti," doplnila.

Mladistvý svojej matke podľa lekárskej správy spôsobil tri otvorené rany na krku s predpokladanou dobou liečenia do 14 dní. "Mladíka na mieste činu zadržali policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru z Partizánskeho a následne bol obmedzený na osobnej slobode. Stále prebiehajú ďalšie úkony vyšetrovania smerujúce k úplnému objasneniu všetkých okolností, za ktorých k útoku došlo a ktoré k nemu viedli," ozrejmila policajná hovorkyňa.

Za uvedený skutok hrozí obvinenému v zmysle zákona trest odňatia slobody na päť až 12 rokov, u mladistvých sa hranica trestnej sadzby znižuje na polovicu. Mladík je stíhaný väzobne.

Viac o téme: Sekeraútok útok nožom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu