Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nové informácie v prípade strašidelnej smrti ornitológa: Majiteľ krvilačných psov sa chce vykúpiť

Nebohý ornitológ Peter Zobraziť galériu (5)
Nebohý ornitológ Peter (Zdroj: Foto FB, Tv Markíza)

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava IV v pondelok odročil hlavné pojednávanie vo veci obžalovaného Romana Š., ktorého prokuratúra obžalovala v prípade usmrtenia 34-ročného muža zo Stupavy. Toho na jar tohto roka dohrýzli psy pri Devínskom jazere v Bratislave.

Dôvodom odročenia bola dohoda medzi obžalovaným a poškodenou stranou o náhrade nemajetkovej ujmy, ktorú obe strany podpísali len pár minút pred pojednávaním. Podľa nej obžalovaný Roman Š. zaplatí pozostalým do 31. decembra tohto roka sumu 80.000 eur ako nemajetkovú ujmu. Na tento účel už má mať sľúbenú pôžičku z banky. Pozostalí pôvodne požadovali sumu 100.000 eur.

Nové informácie v prípade
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

„Súd odročí pojednávanie, aby mal preukázané, že na tom účte tá suma je, lebo je to ďalšia skutočnosť, ktorá zaváži pri výmere trestu pre obžalovaného,“ povedala okrem iného sudkyňa.

Pojednávanie odročené

Súd odročil pojednávanie v tejto veci na 15. januára budúceho roka. Obhajca obžalovaného má zároveň do 10. januára predložiť súdu kópiu dokladu o uhradení predmetnej nemajetkovej ujmy s tým, že na hlavnom pojednávaní potom predloží originál.

„Samozrejme, boli by sme veľmi radi, ak by sme obišli s podmienečným trestom, ktorý sa v obdobných prípadoch v súdnej praxi ukladá, avšak neviem dopredu povedať, ako rozhodne súd,“ odpovedal obhajca obžalovaného na otázku TASR ohľadom druhu a výšky prípadného trestu pre jeho klienta.

Samotný obžalovaný na pojednávanie neprišiel a požiadal o konanie v jeho neprítomnosti. Podľa jeho obhajcu však tým reagoval na želanie manželky usmrteného ornitológa, ktorá mala v pondelok na súde vypovedať. „Nie je to preto, že by sa nechcel osobne ospravedlniť,“ poznamenal obhajca.

Nové informácie v prípade
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Polícia v marci tohto roka informovala, že policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia 45-ročného Bratislavčana, nakoľko mu z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero malo ujsť šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému mužovi zranenia, ktorým na mieste podľahol. Veterinárny lekár neskôr psov usmrtil.

Majiteľovi psov v súlade s Trestným zákonom hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov, do úvahy pripadá aj uloženie podmienečného trestu odňatia slobody.

Viac o téme: Peter Matiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu