Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ladislav si poriadne zavaril: Chcel podplatiť policajtov, mali za neho fúkať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu pre trestný čin podplácania verejného činiteľa na Ladislava M. Ako informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, muž sa v júni 2017 v obci Hviezdoslavov po zastavení policajnou hliadkou odmietol podrobiť dychovej skúške na zistenie hladiny alkoholu ako aj odberu krvi.

Na základe toho ho zadržali pri páchaní trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Počas eskorty na obvodné oddelenie opakovane ponúkal obom príslušníkom Policajného zboru hotovosť v sume 50, 100, 200 a nakoniec 700 eur za to, aby jeden z policajtov namiesto neho vykonal dychovú skúšku, prípadne, aby ho odviezli domov a nechali tak. "Obžalovaný inému v súvislosti s obstarávaním veci všeobecného záujmu priamo sľúbil úplatok a taký čin spáchal voči verejnému činiteľovi," uviedla Tökölyová.

Obžalobe pre trestný čin podplácania čelí aj Štefan G. Ten v októbri 2017 v Banskej Bystrici poskytol úplatok 150 eur pracovníkovi strážnej služby spoločnosti, ktorá zabezpečuje stráženie areálu súkromnej firmy, aby jemu a ďalším osobám umožnil v nočných hodinách vstup zo susedného areálu inej spoločnosti, kde plánovali krádež drevených debniacich dosiek. Taktiež chcel, aby strážnik skutok nikde neoznámil. "Obžalovaný priamo poskytol úplatok inému, aby sa zdržal konania tak, že poruší svoje povinnosti vyplývajúce zo zamestnania," dodala Tökölyová.

Viac o téme: PodvodPodplácanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu