Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zablikal na mercedes kvôli nebezpečnému manévru! Začali sa diať veci ako z mafiánskeho filmu

Situácia ako z mafiánskeho filmu Zobraziť galériu (5)
Situácia ako z mafiánskeho filmu (Zdroj: Foto: Reprofoto Novinky.cz)

PLZEŇ - Šokujúci prípad sa odohral za bieleho dňa v Plzni. Vodiča bezdôvodne zastavila posádka čierneho mercedesu, z ktorého vystúpili silní muži, jeden so zbraňou v ruke, a vybrali sa za ním. Incident pripomína situáciu ako z nepodareného gangsterského filmu. Neskôr vysvitlo, že muži sú policajti v utajení. Ich zarážajúce konanie nemá obdoby.

Policajný zásah na jednej z najrušnejších ulíc v Plzni pripomína mafiánske praktiky. Muži zákona zablokovali mercedesom s čiernymi sklami vodiča, pričom jeden policajt vyskočil so zbraňou v ruke. Nemiesto toho, aby sa policajti riadne legitimovali, začali na nič netušiaceho a vystrašeného vodiča kričať a fyzicky ho napádať.

Mafiánske praktiky

Pochopiteľne, vodič zastaveného auta nemohol vedieť, že ide o policajtov v utajení a nie o kriminálnikov. Postupy mužov zákona totiž nasvedčovali gangsterským praktikám. Preto hneď nereagoval na signály, ktoré ho upozorňovali, aby zastal. 

Zablikal na mercedes kvôli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Novinky.cz)

Zablikal na mercedes kvôli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Novinky.cz)

Až po vodičovom naliehaní sa jeden z policajtov preukázal služobným preukazom. "Podali sme trestné oznámenie, pretože sa domnievame, že ten proces nebol správny," uviedol pre český denník Právo Ronald Němec, vodičov právnik.  

Trestné oznámenie

Vodič, ktorého policajti v utajení zastavili, v trestnom oznámení opísal celý incident. Podľa neho sa tak stalo po tom, čo na čieny mercedes zablikal pre to, že svojou agresívnou jazdou ohrozoval dodávku s označením zdravotne ťažko postihnutý.   

Zablikal na mercedes kvôli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Novinky.cz)

Keď mercedes začal vodiča zastavovať, vodič vytočil 112 a chcel vedieť, či ide ozaj o policajné auto. Všetko sa zvrtlo rýchlo, policajti muža počas toho zastavili. "Keby si môj klient všimol v tej chvíli, že policaj drží zbraň, tak by pravdepodobne zaradil jednotku a do neho narazil. Zastavila ho neznáma osoba, ktorá bola totálne potetovaná. Na linke 112 mu tvrdili, že nejde o policajné auto. Čo urobíte, keď na vás začne niekto mieriť policajnou zbraňou? Vy sa pravdepodobne prosto pustíte vpred. Policajt by tak začal zrejme strieľať," povedal k udalosti advokát.


Prečítajte si aj:

Uniklo VIDEO policajnej brutality z osady na východe Slovenska: Razia, schytali to aj deti


Zablikal na mercedes kvôli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Novinky.cz)

Podľa jeho ďalších slov, vodiča chceli policajti dostať z auta násilím, správali sa agresívne a vulgárne. Údery smerovali na hlavu.    

Policajtov riešia nadriadení

Postup a chovanie policajtov už nechali nadriadení podľa policajnej hovorkyne Martiny Korandovej prešetriť. "V pondelok prišlo od Krajského riaditeľstva v Plzni ospravedlnenie. V ňom stojí, že išlo o ojedinelý prípad, že sa ospravedlňujú a že to budú vnútorne riešiť. S tým my absolútne nesúhlasíme," doplnil Němec. Podľa neho by mali obaja policajti v služobnom zbore skončiť. Jeden z mužov zákona je veliaci dôstojník.  

 

Viac o téme: MafiaPolícia GangsterPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu