Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Uniklo VIDEO policajnej brutality z osady na východe Slovenska: Razia, schytali to aj deti

Policajti dav rozháňali obuškami. Zobraziť galériu (3)
Policajti dav rozháňali obuškami. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Bili ich obuškami hlava-nehlava. Ženy aj deti museli unikať pred policajtmi, ktorí boli privolaní riešiť roztržku medzi Rómami. Objavilo sa video zo zásahu policajtov v rómskej osade na východe Slovenska. Video videl už aj policajný prezident, zaujal k tomu veľavravné stanovisko.

Video sa objavilo na YouTube kanáli Centra pre rómske práva. Zábery z bardejovského okresu, konkrétne zo Zborova, zachytávajú policajtov, ako obuškami mlátia Rómov. Medzi nimi sú aj deti. Policajná hliadka bola privolaná podvečer kvôli šarvátke medzi Rómami.

Pozrite si VIDEO zásahu policajtov

Policajná razia

Keď sa policajti približujú, dav sa pomaly rozutekáva. Počas celého videa je počuť krik a vrava. Policajti sa zaháňajú po Rómoch s obuškami. Dokonca jeden z policajtov sotí do ženy, ktorá následne spadne na zem. Video Centrum pre rómske práva neskôr vymazalo.

Uniklo VIDEO policajnej brutality
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Zábery mal nakrútiť jeden z Rómov. No podľa RTVS mali Rómovia Centru povedať, že mali viacero videí, ktoré ale museli zmazať po tom, čo ich v ten istý večer navštívila hliadka a prikázala im videá zmazať.

Uniklo VIDEO policajnej brutality
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Video videl už aj policajný prezident. Tiborovi Gašparovi sa nepáčili niektoré zákroky. Pre RTVS povedal, že "Viaceré z tých zákrokov sa mi zdajú zjavne neprimerané," tvrdí. Zároveň vydal pokyn inšpekcii, aby celú akciu preskúmali. "Na môj podnet som video preposlal na policajnú inšpekciu, ktorá okamžite začne konanie, aby sa celý zásah vyšetril," dodal policajný prezident

Viac o téme: PolicajtiRómoviaZborov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu