Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bulharský vodič colníkov neprekabátil: Služobný pes v aute objavil viaceré drogy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: PZ)

ŠAHY - Nitrianski colníci na hraničnom priechode Šahy pri colnej kontrole osobného motorového vozidla zistili, že jeho bulharský vodič v ňom preváža amfetamín. Upozornil na to služobný pes Hutch, vycvičený na vyhľadávanie psychotropných a omamných látok, informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

Hliadka nitrianskych colníkov spolu so psovodom a služobným psom Hutchom vykonala v uplynulých dňoch na hraničnom priechode Šahy colnú kontrolu osobného motorového vozidla s bulharskou registračnou značkou. V aute sa nachádzali tri osoby bulharskej národnosti. Pri kontrole vnútorného priestoru motorového vozidla služobný pes označil predné sedadlo spolujazdca ako miesto, kde by sa mali nachádzať drogy či omamné a psychotropné látky.

Colníci našli v príručnej taške patriacej spolujazdcovi vodiča malé množstvo, zhruba dva gramy neznámej látky. Bola vložená v plastovom vrecku do škatuľky od žuvačiek. Podľa jej majiteľa išlo o amfetamín. Tovar i celý prípad odovzdali colníci na ďalšie konanie príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru Šahy. "V poslednom období ide už o tretí prípad, kedy bola na Colnom úrade Nitra za pomoci služobného psa Hutcha odhalená nelegálna preprava drog," povedal Pacher.

Viac o téme: AutoDrogyŠahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu