Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Vážna nehoda v Šahách: Marcus (8) skončil pod kolesami auta

Marcus utrpel vážne zranenia Zobraziť galériu (3)
Marcus utrpel vážne zranenia (Zdroj: Foto: polícia)

ŠAHY - Vážna dopravná nehoda sa stala včera pred siedmou večer. V Šahách skončil s vážnymi zraneniami pod kolesami auta 8-ročný Marcus.

Chlapec (8) náhle vošiel s bicyklom do jazdnej dráhy na vozovku pod prichádzajúce auto v Šahách na ulici Janka Kráľa. Ako informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová, vodička (52) jazdiaca na Opli Corsa už nedokázala zrážke zabrániť. 

FOTO Vážna nehoda v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Dôsledkom nárazu chlapec spadol na prednú kapotu auta, kde si do čelného skla udrel hlavu a spadol na vozovku. Následne vodička prešla do protismeru a narazila do dopravnej značky. Na mieste zasahovali privolaní záchranári. "8-ročného chlapca s úrazom hlavy leteckí záchranári transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. Alkohol v dychu vodičky zistený nebol.


Prečítajte si aj:

Horor na dovolenke v Turecku: Samko (5) sa spúšťal tobogánom, vyšiel celý od krvi a v bezvedomí



FOTO Vážna nehoda v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Pod nehodu sa pravdepodobne podpísala nepozornosť a porušenie osobitných ustanovení o cyklistoch, ktoré hovorí, že osoba mladšia ako 10 rokov smie jazdiť na bicykli len pod dohľadom staršej osoby. Povinnosťou cyklistu je chrániť si hlavu prilbou. Keďže v tomto prípade išlo  osobu mladšiu ako 15 rokov táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci," vysvetlila Bruchterová s tým, že ďalšou povinnosťou cyklistu je mať za zníženej viditeľnosti na odeve umiestnený reflexný prvok a vybavený bicykel. Presná príčina, ako aj miera zavinenia nehody je v štádiu objasňovania.

Viac o téme: NehodaZrážkyŠahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu