Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rodinná dráma v Lučenci: Detská hra sa v sekunde zmenila na Vaneskin boj o život, stačilo málo

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LUČENEC - Obrovské nešťastie sa stalo v jednom z bytov na ubytovni v Lučenci. Brat (11) sa hral so svojou mladšou sestričkou (9) a dostali šialený nápad. Chceli vyskúšať, či vzbĺknu šaty dievčatka, keď ich postrieka sprejom. Vaneska utrpela rozsiahle popáleniny, skončila vo vážnom stave v nemocnici.

Šokujúci incident sa stal v stredu okolo pol druhej popoludní v byte na štvrtom poschodí na sídlisku Rúbanisko v Lučenci. Vaneska bola doma so svojím starším bratom Juanom. Deti strážila dospelá osoba, ktorú povolali rodičia. Tí neboli doma.

Desivý opis udalosti

Ako opísala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová, páchateľ postriekal šaty 9-ročnému dievčatku sprejom na rany. Následne sa deti dohodli, že šaty podpália. Chceli totiž zistiť, či budú horieť. Brat zobral do rúk plynový zapaľovač a škrtol ním. Šaty vzbĺkli a sestrička bola razom v plameňoch.

Na miesto dorazili do niekoľkých minút privolaní záchranári, zalarmovala ich dospelá osoba, ktorá mala byť v čase nešťastia na toalete. Vanesku následne trasportovali vrtuľníkom do nemocnice v Šaci. "Dievčatku vznikli popáleniny na hrudníku, chrbte, ľavej ruke a obidvoch nohách," uviedla Faltániová. Zranenia si vyžiadajú liečenie viac ako 6 týždňov, Vaneska utrpela popáleniny na 35 percentách povrchu tela.


Prečítajte si aj:

Dráma v Sučanoch: Barbora (34) si spôsobila vážne popáleniny, záchranári mali plné ruky práce


Polícia podozrieva z otrasného skutku staršieho brata dievčatka. "Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Vec je v štádiu vyšetrovania," uzavrela policajná hovorkyňa.         

 

 

 

Viac o téme: SprejSúrodenciPopáleninyLučenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu