Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Polícia posiela zločincom pohľadnice: Vystríha dovolenkujúcich, môžete ich stretnúť na pláži

Pohľadnice pre zločincov Zobraziť galériu (3)
Pohľadnice pre zločincov (Zdroj: Foto: SITA, FB/Polícia, Europol)

BRATISLAVA - Marián Štajgár (zločinec hľadaný pre vraždu, pozn.red.), ako sa darí? Radi by sme ťa toto leto videli naspäť na Slovensku! Pohľadnice s podobným obsahom adresuje polícia všetkým najhľadanejším zločincom Európy. Ide o nápaditú kampaň, ako verejnosť upozorniť na nebezpečných ľudí, ktorí sa ukrývajú medzi nami.

Europol a Európska sieť pracovísk cieľového pátrania (ENFAST) pripravili pre polície všetkých členských štátov Európskej únie letnú kampaň zameranú na pátranie po najväčších zločincoch. 

Zločinci sa radi skrývajú v dovolenkových destináciách

"Pozor! Títo zločinci sa ukrývajú v zahraničí. Často aj v dovolenkových destináciách, takže si dávajte pozor, koho stretávate každé ráno cestou na pláž," varuje polícia na sociálnej sieti. Cieľom kampane je získať od širokej verejnosti indície, ktoré by pomohli vypátrať týchto zločincov - spoločne totiž spáchali najťažšie zločiny, ako sú vraždy, podvody, či drogovú trestnú činnosť v 21 krajinách Európskej únie. 

Polícia posiela zločincom pohľadnice:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: SITA, FB/Polícia, Europol)

V roku 2016 začala fungovať verejnosti dostupná internetová stránka polície v Európskej únii EUMostWanted.eu. Vďaka nej už našli 10 zločincov. Celkovo sa podarilo vypátrať 36 ľudí, ktorí sa na tomto webe objavili. Štyria sa dokonca sami prihlásili na polícii po tom, čo sa sami našli na tejto stránke.


 

Viac o téme: PohľadnicaPolícia Hľadané osobyEuropol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu