Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poľský autobus ukrýval nečakané prekvapenie: Vodič zostal v nemom úžase

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

ŽILINA – Žilinskí colníci našli v poľskom autobuse, ktorý prechádzal cez Kysuce do Talianska, tašku s pašovanými cigaretami. K taške sa prihlásil vodič autobusu, ktorý o cigaretách ani netušil. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

Vodič podľa nej na vyzvanie otvoril spodný batožinový priestor s cestovnými taškami. "Medzi nimi bola odložená aj taška plná pašovaných cigariet. Niektoré kartóny spotrebiteľských balení cigariet podľa kontrolnej známky pochádzali z Ukrajiny, ďalšie známkou označené neboli. K taške sa prihlásil samotný šofér autobusu, ktorý ju podľa jeho vyjadrenia dostal od majiteľa firmy. Mal ju odovzdať osobe v talianskom meste Pedaso. Predtým jej obsah ale nekontroloval a kontrole sa nevedel preukázať žiadnym dokladom o nadobudnutí toho tovaru," vysvetlila Chríbiková. 

Doplnila, že cigarety s veľkou pravdepodobnosťou zlikvidujú. "Napriek tomu však čaká dopravcu za nelegálne prepravovaný tovar pokuta a zaplatí zaň aj spotrebnú daň," dodala hovorkyňa CÚ Žilina.

Viac o téme: AutobusCigaretyKysuce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu