Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V centre Trnavy vyčíňali opití študenti: Nechutnosti si všimla polícia, začala naháňačka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

TRNAVA - Podgurážení vysokoškoláci zamestnali hliadky mestskej aj štátnej polície v Trnave. Zamestnanec mestskej polície skupinu mladíkov v nočných hodinách sledoval kamerovým systémom po tom, ako sa jeden z nich na Pekárskej ulici vymočil na výklad predajne.

Mladíci vzápätí na Hviezdoslavovej ulici spred kaviarne zobrali štyri prútené stoličky zviazané lankom a niesli ich cez Trojičné námestie smerom na Divadelnú ulicu.

Keď zbadali hliadku Mestskej polície v Trnave, rozutekali sa a nereagovali ani na opakované výzvy na zastavenie. ,,Napriek tomu boli mladíci po krátkej naháňačke zadržaní v spolupráci s Pohotovostnou motorizovanou jednotkou Policajného zboru. Po predvedení na útvar mestskej polície bolo dychovou skúškou zistené, že sú pod vplyvom alkoholu,“ informoval zástupca náčelníka Mestskej polície v Trnave Ivan Ranuša. V súčasnosti polícia zisťuje, či vzhľadom na hodnotu odcudzenej veci bude ich konanie posudzované ako priestupok alebo trestný čin. ,,Aj v tomto prípade ide o mimotrnavských vysokoškolských študentov,“ dodal Ranuša. 

V polovici novembra minulého roku sa opití študenti snažili poškodiť bronzový model centra mesta, ktorý je umiestnený pred radnicou. Ich konanie vtedy odsúdila aj Univerzitná rada mesta Trnava. Univerzitná rada, ktorá je poradným orgánom primátora Petra Bročku, vtedy vyslovila nádej, že podobná udalosť sa už nebude opakovať. Ani vtedy však nešlo o prvý incident tohto druhu. Vo verejnosti najviac zarezonoval prípad z konca roka 2013, keď vysokoškoláci ničili v Trnave vianočnú výzdobu. 

Viac o téme: Študenti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu