Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Začal sa súdny proces v kauze prípravy vraždy košickej podnikateľky: Obžalovaný je bývalý legionár!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEZINOK - Výsluchom obžalovaných sa začalo dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pojednávanie v kauze prípravy vraždy košickej podnikateľky a finančného podvodu. Obžalobe v tomto prípade čelí bývalý príslušník Francúzskej cudzineckej légie Ján T. spolu s Marcelom M. a Mikulášom B. Všetci traja pred súdom deklarovali, že sú nevinní.

Ján T., ako aj Marcel M. následne využili svoje právo nevypovedať, Mikuláš B. všetky tvrdenia prokuratúry odmietol. "Je to celé nezmysel, meno poškodenej som počul prvýkrát až po zadržaní," uviedol.

Na margo druhého bodu obžaloby povedal, že o žiadnom podvode nevedel, žiadne dokumenty v rukách nemal. So spoluobžalovaným Marcelom M. sú podľa neho kamaráti, pričom si od neho prenajal priestory na prevádzku baru. Ján T. mu údajne v minulosti sľúbil, že ho zamestná ako konateľa firmy zaoberajúcej sa nehnuteľnosťami. Všetko však podľa neho malo byť legálne.

Prokurátor následne prečítal jeho výpoveď z prípravného konania, v ktorej pripustil, že Ján T. pripravoval nejakú "robotu", na ktorú potreboval zohnať zbraň. Dnes však Mikuláš B. pred súdom skonštatoval, že bol do takej výpovede vmanipulovaný políciou, ktorá mu sľúbila beztrestnosť.

Ján T. si už v minulosti vo väzení odsedel trest sedem a pol roka. Súd mu ho uložil za podpálenie kasína v Košiciach, v dôsledku čoho vznikla škoda v hodnote 190-tisíc eur. V kasíne sa navyše v inkriminovanom čase nachádzali návštevníci.

Viac o téme: Súd Príprava vraždyFrancúzska cudzinecká légia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu