Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Jankova (†10) nepochopiteľná smrť v bazéne, celé mesto zdrvené: Dojemný odkaz do nebíčka!

Odkazy Jankovi od spolužiakov a učiteľov Zobraziť galériu (8)
Odkazy Jankovi od spolužiakov a učiteľov

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Včerajšia obrovská tragédia otriasla celým Slovenskom. Janko (†10) zomrel po tom, čo ho zachytilo vo vyústení bazénovodu v mestskej plavárni. Pod hladinou bol dlhé minúty. Jeho najbližší sa z nešťastia nedokážu spamätať. Janko mal milujúcich rodičov, bol šikovným a talentovaným žiakom, ktorý miloval plávanie.

Janko bol v utorok s kamarátmi z plaveckého klubu pod dozorom dospelých v mestskej plavárni v Banskej Štiavnici. Po tom, čo sa hodina plávania skončila, deti ostali ešte v bazéne. Okolo pol piatej podvečer nastali hrozivé okamihy. Žiak 4.A triedy z Katolíckej spojenej škola sv. Františka Assiského v Banskej Štiavnici sa už medzi svojich spolužiakov, žiaľ, nevráti. Kamarátom veľmi chýba, v škole horí od včera sviečka. Spolužiaci Jankovi do neba poslali srdcervúce odkazy.

FOTO Jankova (†10) nepochopiteľná
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Ako uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová, pri bazéne bolo minimálne 15 detí. Jedno z nich 10-ročný chlapček z Banskej Štiavnice sa doposiaľ nezisteným spôsobom dostal do vyústenia bazénovodu. Janka stiahlo približne do polovice telíčka v štvormetrovej hĺbke. Prítomní sa mu okamžite usilovali pomôcť. Štyria ho chceli rýchlo vytiahnuť a dostať ho nad hladinu. To sa im podarilo až po približne ôsmich minútach. Chlapčekovi okamžite poskytovali prvú pomoc, na miesto dorazili bezprostredne po oznámení aj privolaní záchranári. Janka sa im podarilo resuscitovať a previezli ho do nemocnice v Banskej Bystrici. Tam, žiaľ, o niekoľko hodín v stredu skoro ráno zomrel. Podľa lekárskej správy došlo k ťažkému ublíženiu na zdraví, chlapčekovi odumrel mozog.

FOTO Jankova (†10) nepochopiteľná
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Milujúci rodičia sú z tragédie otrasení. Nešťastná, no statočná mamička našla v sebe toľko sily, že sa prostredníctvom televízie Joj menovite poďakovala všetkým, ktorí sa usilovali jej synčekovi zachrániť život.

Janko miloval plávanie, dosiahol aj niekoľko úspechov.

 

 

Dňa 2.12.2015 odišiel k Pánovi náš spolužiak Janko Mojička (4.A). Posledná rozlúčka s ním bude v nedeľu 6.12.2015 o...

Posted by Katolícka spojená škola sv. Františka Assiského v Banskej Štiavnici on 2. december 2015

Plaváreň v Banskej Štiavnici prevádzkuje mesto, od včera visí na stránke oznam: "Bytová správa, s.r.o. Banská Štiavnica, prevádzka Mestské kúpele – plaváreň, oznamuje obyvateľom mesta Banská Štiavnica, že prevádzka Mestské kúpele – plaváreň (bazény aj sauna) bude z technických príčin zatvorená až do odvolania."

Mestská plaváreň v Banskej Štiavnici
Zobraziť galériu (8)
Mestská plaváreň v Banskej Štiavnici  (Zdroj: Foto: Facebook)

Bytová správa mesta prevádzkuje bazén on roku 2009. "Počas našej prevádzky sa tam nič nestalo, ani sme netušili, že takéto nebezpečenstvo tam existuje," povedal pre televíziu Joj z tragédie zdrvený Pavel Bačík. Bazén je prevádzkovaný od 60-tych rokov.

FOTO Jankova (†10) nepochopiteľná
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Podľa polície v tomto prípade pochybil prevádzkovateľ plavárne. Otvor, v ktorom Janko uviazol, slúži na cirkuláciu a filtráciu vody. "Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie za prečin všeobecné ohrozenie. Páchateľ od presne nezistenej doby až doposiaľ, nezabezpečil dostatočným spôsobom prekrytie vyústenia bazénovodu, ktorý sa nachádza na dne bazéna v hĺbke 4 metre pod štartovacími blokmi v plavárni v Banskej Štiavnici," uviedla policajná hovorkyňa. V prípade dokázania viny hrozí za tento prečin trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.

Viac o téme: TragédiaSmrťMestská plaváreňBanská Štiavnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu