Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajti mali v Košickom kraji viac práce: Zasahovali v osadách a čelili fyzickým útokom!

V posledných dňoch zasahovala polícia na východnom Slovensku viackrát v osadách. Vo väčšine prípadov zasahovali pri nepokojoch medzi miestnymi obyvateľmi. Zobraziť galériu (6)
V posledných dňoch zasahovala polícia na východnom Slovensku viackrát v osadách. Vo väčšine prípadov zasahovali pri nepokojoch medzi miestnymi obyvateľmi. (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Policajti z Košického kraja mali uplynulé obdobie viac práce v osadách, čeliť tam museli aj fyzickým útokom. Vo väčšine prípadov riešili nepokoje medzi miestnymi obyvateľmi - bitky, prípadne menej závažné nezhody.

Od začiatku tohto roka až doposiaľ zaznamenali v Košickom kraji celkom 12 prípadov útokov na policajtov, z ktorých bolo desať objasnených. "Terčom útoku sa stalo aj služobné motorové vozidlo, na ktorom počas služobného zákroku prepichli dve pneumatiky," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

V Košickom kraji zasahovali
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Počas uplynulého víkendu boli policajné hliadky vyslané opakovane do miestnej osady Grűn v obci Nálepkovo, kde došlo k hromadnej bitke dvoch rodín, na ktorej sa zúčastnilo približne 70 ľudí. Tam polícia zasahovala dvakrát. 

V posledných dňoch zasahovala
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

"Prvýkrát popoludní prvá policajná hliadka privolala posily a celkovo zasahovalo až 11 policajtov a šesť služobných vozidiel," uviedla Mésarová. Privolaní zdravotníci ošetrovali niekoľko osôb so zraneniami. V tej súvislosti polícia preveruje podozrenie z viacerých trestných činov - ublíženia na zdraví, nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. "Zatiaľ disponujeme viacerými lekárskymi správami so zraneniami ako zlomeniny prstov, zlomeniny lakťovej kosti a tržné rany na hlavách. Predbežne boli zistené zranenia minimálne u deviatich osôb. K vzájomným útokom došlo opäť v nočných hodinách," spresnila hovorkyňa.

V Košickom kraji zasahovali
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Vtedy muselo zakročiť spolu päť služobných áut a deväť policajtov. Ako príčina vzájomných útokov bolo zistené nadmerné alkoholické opojenie a následné vyvolávanie roztržiek. V súčasnosti polícia vyhodnocuje podľa Mésarovej účasť jednotlivcov na spáchaných trestných činoch a mieru zavinenia konkrétnych osôb.

V posledných dňoch zasahovala
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Mésarová pripomenula aj nedávny prípad, keď privolali policajnú hliadku na Turzovskú ulicu v Gelnici, kde došlo k roztržke medzi miestnymi obyvateľmi. "Počas služobného zákroku doposiaľ nezistený páchateľ zozadu od chrbta udrel jedného z policajtov nezisteným predmetom po hlave, pričom utrpel tržné poranenia hlavy. V tejto súvislosti vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin útoku na verejného činiteľa." 

V Košickom kraji zasahovali
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Na druhý deň došlo k ďalším incidentom medzi obyvateľmi uvedenej ulice, kde skupina obyvateľov napadla 34-ročného muža, ktorého bili palicami do tela a hlavy, pričom mu spôsobili ťažké zranenia hlavy priamo ohrozujúce jeho život s následnou dlhodobou hospitalizáciou. V tomto prípade skončili útočníci v rukách polície. Vyšetrovateľ zo zločinu ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinil deväť osôb, dvaja z nich sú stíhaní väzobne. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu