Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Patrícia (†18) sa vracala z nočnej: Unavená chcela prejsť koľaje, zomrela pod rozbehnutým vlakom

Patrícia neprežila zrážku s vlakom Zobraziť galériu (3)
Patrícia neprežila zrážku s vlakom (Zdroj: Foto: TV Joj, Facebook)

TRNOVEC NAD VÁHOM - Mladá dievčina sa v utorok ráno vracala z nočnej zmeny z podniku, v ktorom pracovala. Na bicykli prechádzala cez železničné priecestie, čo sa jej stalo osudným. V rýchlosti ju zachytil vlak, Patrícia zomrela na mieste. Len o pár minút tadiaľ prechádzal jej otec, naskytol sa mu desivý pohľad.

Rodina, priatelia a známi sú zo smrti mladej dievčiny otrasení. Na Vianoce si chcela za zarobené peniaze kúpiť svoj prvý televízor. K nešťastiu došlo v utorok ráno krátko pred siedmou hodinou na koľajniciach v Trnovci nad Váhom v šalianskom okrese. "Na železničnom priecestí chránenom  závorami  zachytil vlak cyklistku," informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková.

Na miesto okamžite vyštartovali privolaní záchranári. "Už sme mohli skonštatovať len smrť, mladá 18-ročná žena podľahla svojim zraneniam," povedal hovorca záchranárov Boris Chmel.

Patrícia (†18) sa vracala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TV Joj, Facebook)

K tragédii došlo pravdepodobne tak, že dievčina čakala pri koľajniciach vedľa bicykla, kým sa presunú vagóny na koľaji. Keď prešli, chcela rýchlo prejsť aj ona. Vtom sa ale z druhej strany vyrútil rýchlik. Smeroval z Bratislavy do Zvolena. Počas nešťastia už boli závory spustené a svetelná signalizácia upozorňovala na príchod vlaku. Rušňovodič začal okamžite brzdiť, no zastaviť niekoľkotonový vlak sa mu okamžite nepodarilo. "Brzdil riadne. Bolo to cítiť," opísal jeden z pasažierov pre Tv Joj. Po nešťastí bola doprava zastavená, cestujúci prestúpili do iného vlaku.

Patrícia (†18) sa vracala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TV Joj, Facebook)

Presné príčiny a okolnosti nešťastia sú predmetom vyšetrovania polície. "Poverený policajt už začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia," doplnila Čuháková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu