Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V studni na Spiši sa rozkladalo telo mŕtveho muža (†58): Ľudia z nej pili vodu!

V studni našli mŕtvolu Zobraziť galériu (2)
V studni našli mŕtvolu (Zdroj: foto: tv joj)

HELCMANOVCE – Obyvatelia malej obce na východe Slovenska sú otrasení. Vyšlo na povrch, že niekoľko dní pili vodu zo studne, v ktorej bola mŕtvola. O rozkladajúce sa ľudské telo sa zachytávali vedrá, z predstavy behá mráz po chrbte.

Miestni obyvatelia čerpali niekoľko dní zo studne kalnú vodu. Takú potom užívali. Sprvu sa im nezdalo nič podozrivé, domnievali sa, že voda je znečistená kvôli častým dažďom.

V studni sa však rozkladalo telo muža. Polícia už pozná jeho totožnosť. Objavili ho vo štvrtok večer v studni pred rodinným domom v obci Helcmanovce v okrese Gelnica. Ide o 58-ročného muža z Martina.

"Polícia požiadala o spoluprácu príslušníkov Hasičského a záchranného zboru pri vyčerpávaní vody zo studne a kompletnej prehliadke jej dna, kde sa našla časť odevu a obuvi, a tiež doklad totožnosti," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

Príčina smrti muža zatiaľ nie je známa, predbežne cudzie zavinenie nebolo zistené. Privolaný ohliadajúci lekár ako prvotnú príčinu smrti určil utopenie, ktoré nastalo približne pred piatimi až šiestimi dňami. "Poverený príslušník Policajného zboru v Gelnici v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu usmrtenia. Presnú príčinu smrti určí nariadená pitva," konštatovala Mésarová.

Ako informuje Tv Joj, mŕtvolu spozorovali náhodou obyvatelia obce Žakarovce. Pri čerpaní vody sa im podivne zachytávalo vedro. Keď zistili, čo je toho príčinou, ostali poriadne vydesení.  

V studni na Spiši
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Privolaní hasiči vytiahli po niekoľkých hodinách rozkladajúce sa telo zo 16-metrovej hĺbky s pomocou lezeckej techniky. Bolo vo vode po pás a vrchná časť tela bola nahá. Nariadená je pitva. Prípadom sa už zaoberá polícia. Kvalitu vody bude zisťovať hygienik.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu