Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rozzúrený Trebišovčan zaútočil na primátora: Šéf radnice skončil mokrý vo fontáne!

Marián Kolesár, primátor Trebišova Zobraziť galériu (2)
Marián Kolesár, primátor Trebišova (Zdroj: Foto: Trebišov.sk)

TREBIŠOV – Primátor Trebišova Marián Kolesár zažil v nedeľu popoludní poriadny šok. Prechádzal sa po meste a na Severnom námestí vo fontáne uvidel chlapca, ako sa tam kúpe. Upozornil ho, že je to zakázané. Chlapec však von nevychádzal, tak ho chcel z vody vytiahnuť. Na to reagoval chlapcov rozzúrený otec, ktorý do primátora sotil. Šéf radnice tak skončil vo fontáne spolu s jeho synom.

"Keď primátor mimo fontány držal rukami tohto chlapca, napadol primátora chlapcov otec tak, že ho sotil do ramena, v dôsledku čoho primátor aj s chlapcom spadli do fontány. Pri páde utrpel poranenia s dobou liečenia približne 15 dní, k zraneniu chlapca nedošlo," opísala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

Rozzúrený Trebišovčan zaútočil na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Google maps)

Incident sa odohral okolo pol piatej popoludní. Primátorovi sa podarilo chytiť chlapca, keď sa pokúšal z fontány ujsť. Ako informuje Trebišov.sk, agresorom bol obyvateľ mesta Andrej Balogh. Ten napriek upozorneniu, že útočí na primátora a že je kúpanie vo fontáne zakázané, prudko sotil šéfa radnice, ktorý držal mokrého chlapca. Následkom úderu sa primátor s chlapcom ocitli vo fontáne. Kolesár si pri páde o múrik fontány vážne poranil pravé predkolenie.

Na miesto dorazili privolaní policajti. Ako informuje oficiálna stránka mesta, primátor svojim konaním bránil páchaniu priestupku podľa všeobecne záväzného nariadenia mesta o verejnom poriadku a čistote.

Podľa medializovaných informácií sa chlapec necítil dobre, preto ho otec poslal do fontány osviežiť sa. Muž nevedel, že k jeho synovi pristúpil primátor, do fontány ho vraj drgol nechtiac.

Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin útoku na verejného činiteľa. "Po celkovom vyhodnotení dôkazov vyšetrovateľ Policajného zboru rozhodne o ďalšom meritórnom postupe," dodala Mésarová.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu