Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Príšerný smrad pokazil pohreb v Starej Turej: Nafúknuté telo, pozostalých napínalo na zvracanie!

Mraziaci box prestal fungovať Zobraziť galériu (3)
Mraziaci box prestal fungovať (Zdroj: foto: tv joj)

STARÁ TURÁ - Nešťastie v nešťastí. Takto sa dá opísať situácia smútiacej rodiny. Hrobár im zatelefonoval, že telo ich zosnulého otca sa abnormálne nafúklo a príšerne zapácha. Muža treba urýchlene pochovať, pretože sa im pokazil mraziaci box. Smútiaca rodina a známi zosnulého to však na pohrebe nemohli vydržať, napínalo ich na zvracanie. Domom smútku sa šíril neznesiteľný smrad.

"Je to hanba celého pohrebníctva. Horšie, ako keby pochovávali zviera, môžu sa hanbiť," hovoria príbuzní pre Tv Joj.

Ladislav zomrel vo štvrtok. Pohreb mal byť v pondelok. Do tej doby telo uložili do mraziaceho boxu v dome smútku v Starej Turej. "Zamestnanec nás v nedeľu kontaktoval, že otec sa nafukuje, že pohreb musí byť skôr, že je tam neskutočný smrad a že nevojde do truhly," opísal nepríjemnú situáciu syn nebohého. 

Príšerný smrad pokazil pohreb
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Veľký smútok zo smrti blízkeho človeka tak vystriedal neuveriteľný hnev. Príbuzní nemohli uveriť vlastným ušiam. Cez víkend sa pokazil mraziaci box a nikto na to skôr neprišiel.

So zosnulým sa prišli okrem najbližšej rodiny rozlúčiť priatelia aj známi. Počas poslednej rozlúčky však všetci vybiehali von na vzduch, pretože v dome smútku kvôli neznesiteľnému smradu nemohli vydržať a napínalo ich na zvracanie. Telo nebožtíka bolo niekoľko dní počas veľkých horúčav uložené v nefunkčnom chladiacom boxe.

Pozostalí vinia vedenie domu smútku, že nezabezpečili dostatočnú starostlivosť. Zamestnanci sa bránia, že zlyhala technika, za čo oni nemôžu. "Každému z nás môže odísť chladnička, alebo mraznička keď odíde na víkend preč," povedal pre televíziu zodpovedný vedúci domu smútku. 

Podľa syna nebohého bolo v boxe +26 stupňov namiesto -7 stupňov Celzia. "Ten smrad a zápach sa šíril okolo celého domu smútku, to sa nedalo jednoducho zniesť," povedal nešťastný príbuzný.

Príšerný smrad pokazil pohreb
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Chladiace zariadenie je podľa kompetentných opäť spojazdnené a riaditeľka technických služieb mesta Jana Vráblová vyjadrila ľútosť nad vzniknutou situáciou.

Ladislava pochovali v provizórnych podmienkach o šesť hodín skôr, než pôvodne plánovali. Rakva bola zavretá a okolo nej lietali muchy. Niektorí pozostalí, ktorí museli na pohreb do Starej Turej pricestovať z iných miest, sa naň včas ani nedostavili, jednoducho to nestihli.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu