Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desať bizarných úmrtí, z ktorých vás zamrazí: Život vie byť pekne krutý

Albert Einstein a Kurt Gödel Zobraziť galériu (5)
Albert Einstein a Kurt Gödel (Zdroj: viralnova.com)

BRATISLAVA - Smrť je vždy tragická záležitosť, no niekedy dokáže ľudí aj fascinovať. Existujú mnohé legendy o tom, akým hlúpym a zbytočným spôsobom zomreli niektorí ľudia. Vybrali sme desať príbehov, ktoré sa zakladajú na skutočnosti a dokazujú, že smrť má občas zmysel pre humor, samozrejme veľmi čierny a zvrátený. Nasledujúci nebožtíci boli niekedy potrestaní, inokedy ich naháňal osud, no vždy sa o ich nešťastí dozvedel celý svet. Prečítajte si prečo.

Smirnovov posledný súboj

Vladimir Smirnov
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: viralnova.com)
V roku 1982 počas majstrovstiev sveta v šerme v Ríme sa olympijský šampión Vladimir Smirnov, ktorý v roku 1980 na olympijských hrách v Moskve vyhral zlato, stretol v súboji so západonemeckým šermiarom Matthiasom Behrom. Hneď v úvode duelu Behr zaútočil na Smirnova, no čepeľ jeho meču sa zlomila. Nebol už schopný zastaviť sa v rozbehu, Smirnovovi tak prepichol oko až do mozgu. Ruský šermiar zomrel o deväť dní neskôr v nemocnici.

Voňavá bostonská katastrofa

V roku 1919 sa obyvatelia Bostonu stali obeťou neskutočnej nehody. Cisterna prevážajúca melasu vybuchla a vlna sladkého sirupu sa valila ulicami rýchlosťou 56 km/hod, čo zabilo 21 občanov a spôsobilo zranenie ďalším 150 ľuďom. Tanker prevážal 7,6 milióna litrov tejto voňavej tekutiny. Obyvatelia časti mesta, v ktorej sa nešťastie odohralo dodnes zhodne tvrdia, že počas letných horúčav ešte stále cítiť vo vzduchu vôňu melasy.  

Láska až za hrob

Japonský pár Sachi a Tomio Hidakaovci boli naozaj oddaní jeden druhému. Spájala ich, okrem lásky samozrejme, aj zarážajúca miera hanblivosti. Trvalo celých 14 rokov (v roku 1992), kým sa rozhodli spečatiť svoje manželstvo spoločnou nocou. Po tom, ako obaja dosiahli orgazmus, dostali infarkt a zomreli.

Fandiť je nebezpečné

Brittanie Cecilová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: viralnova.com)
Iba 13-ročné dievčatko menom Brittanie Cecilová z West Alexandrie v Ohiu bola oddanou fanúšičkou ľadového hokeja. Keď sa raz s rodičmi vybrali na zápas tímov najvyššej hokejovej súťaže NHL Columbus Blue Jackets proti Calgary Flames v roku 2002, v Nationwide Arene ju v hľadisku do hlavy zasiahol puk vypálený talentovaným centrom Espenom Knutsenom. Zraneniam podľahla. Knutsen ukončil svoju kariéru o tri roky neskôr a presťahoval sa do rodného Osla.

Otrava vodou

Všetkého veľa škodí, aj vody! Presvedčila som o tom aj 28-ročná mamička Jennifer Strangeová, ktorá v roku 2007 zomrela na intoxikáciu vodou. Zúčastnila sa súťaže miestnej rádiostanice v pití vody, aby pre svoje deti vyhrala hernú konzolu. Vypila za tri hodiny 6 litrov vody, doma následne v strašných bolestiach hlavy zomrela.

Ubehaný k smrti

Fanúšikom behania bude možno meno Jim Fixx povedomé. Ide o autora bestselleru „Kompletná kniha behania“, ktorá dostupný druh športu v 80.-tych rokoch spropagovala v Amerike. Fixx paradoxne v roku 1984 zomrel na srdcovú zástavu pri behaní.

Bol to osud

Jessica Ghawiová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: viralnova.com)
Ak poznáte scenáre filmov Nezvratný osud, poviete si, že sa inšpirovali mladou dievčinou menom Jessica Ghawiová. Športová moderátorka a blogerka prežila tragickú streľbu v Eaton Centre, obchodnom dome v Toronte v roku 2012. O streľbe napísala aj na svojom blogu. Dá sa povedať, že smrť na ňu nezabudla, v rovnakej situácii, na premiére nového filmu o Batmanovi, sa totiž ocitla aj v kine v Aurore. Masové vraždenie šialeného Jamesa Eagana už tentokrát neprežila.

Paranoidný génius

Kurt Gödel, rodák z Brna, patril medzi najväčších mysliteľov minulého storočia. Diskutuje sa aj o tom, že bol tretím najvýznamnejším logikom všetkých čias po Aristotelovi a Gottlobovi Fregeovi. Svojou prácou výrazne ovplyvnil vedeckú spoločnosť v čase, keď Albert Einstein rozvíjal svoju Teóriu relativity. Neskôr sa však stal paranoikom. Nezjedol nič, čo mu neuvarila manželka, lebo sa bál, že ho chcú otráviť. Keď ju však v roku 1978 na šesť mesiacov hospitalizovali v nemocnici, vyhladoval sa na smrť.

Žijeme len raz

Raperi žijú neštandardným životom, ktorý často zahŕňa rýchle autá v súvislosti s alkoholom (česť výnimkám). Potvrdil to aj 21-ročný Ervin McKinness, ktorý sa v roku 2012 na Twitteri „pochválil“ tým, že je opitý a ide rýchlosťou 193 km/hod. Za tým napísal YOLO, čo v anglickom ekvivalente znamená „Žijeme len raz“. Auto následne havarovalo a McKinness zomrel spolu s ďalšími štyrmi členmi posádky.

 Ervin McKinness a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Nesmrteľný

Grécky filozof Empedokles, ktorý zomrel v roku 430, bol známy svojou teóriou o štyroch základných elementoch všetkého (hmota pochádza z vody, kameňa, ohňa a vzduchu). O pravde týchto tvrdení bol natoľko presvedčený, že skočil do sicílskej sopky Etna, aby ukázal svojim nasledovníkom, že jeho telo síce zhorí, ale na zem sa vráti ako Boh. Neskôr našli iba jeho sandále.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu