Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nové svetlo v prípade otcovraždy na východe: Patrikova (26) partnerka prehovorila o utrpení!

Patrikova priateľka
Patrikova priateľka (Zdroj: Foto: Facebook)

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC – Prinášame šokujúcu spoveď priateľky muža, ktorý je obvinený z vraždy svojho otca Alexandra (†55). Nešťastný Patrik (26) bol milujúci partner, túžiaci po láske. Vo svojej rodine pokoj a porozumenie nenašiel, poskytla mu ho až láskyplná Žaneta (34). Zavraždený otec bol tyran, Patrik pri ňom prežíval muky, ktoré ho poznačili na celý život. Podľa partnerky potrebuje psychiatrickú liečbu.

Malým mestom na východe Slovenska otriasla šokujúca udalosť. Patrik sa policajtom priznal k vražde svojho otca. Jeho priatelia a známi sú z celej udalosti otrasení, nedokážu si konanie muža, ktorého svorne označujú za veľkého dobráka, vysvetliť.

Z hrozivej udalosti azda najväčšmi trpí a nevie sa z nej spamätať Patrikova priateľka Žaneta. So slzami v očiach a stiahnutým hlasom prehovorila, čo po rodinnej tragédii zažíva.

Patrik potrebuje liečbu

„Čo vám poviem, nechce sa mi tomu uveriť,“ začína mladá žena. „Prosila som jeho matku, aby šiel na psychiatrické vyšetrenie. Mal nejaký problém. V detstve musel prekonať niečo zlé,“ hovorí pre Topky Žaneta a dodáva, že s Patrikom tvorili pár asi rok. Veľmi ho ľúbi a on na oplátku zasa miluje ju. „Stále mi opakoval, ako veľmi ma miluje, že v nás našiel skutočnú rodinu, ktorú nikdy nemal,“ hovorí mama 12-ročného syna, o ktorého sa Patrik príkladne staral a dieťa v ňom videlo skutočného otca. Podľa nej bol citlivý a dobrosrdečný chlap, ktorý veľmi potreboval lásku a orodoval o ňu.

Otec týral celú rodinu

Žaneta si so slzami v očiach spomenula na životné situácie a rozhovory, ktoré so svojím partnerom prežila. Rozprávala o tom, ako sa Patrik otca bál, o tom, ako sa sám staral o celú rodinu. O chorú mamu, babku a brata. Starosti boli na jeho pleciach, otec mu s ničím nepomáhal. Mamu, ktorá trpí rakovinou a nosila parochňu, musel dennodenne prevážať kvôli liečbe do košickej nemocnice. Preprava bola nákladná, preto si potreboval požičavať od otca auto. Ten však stále razantne odmietol so slovami: „Mňa to nezaujíma, radšej nech zdochne.“  

Patrikova partnerka v spomienkach pokračovala. Keď boli malí, otec ich často opitý vyhadzoval z domu. Mama s Patrikom a jeho vtedy ešte malým bratom Filipom utekala v noci cez celé mesto k svojej mame. Patrik o detstve nechcel veľmi hovoriť, no Žaneta sa od ostatných dozvedela, že otec celý život rodinu nesmierne psychicky a najmä fyzicky týral a ponižoval. Nestaral sa o nich, nedával im ani peniaze.  

Reagoval podivne

„Spomínam si, ako Patrik aj teraz často volával otcovej mame, teda svojej druhej babke, aby mu dohovorila, nech s tým prestane, nech to nerobí, nech nebude taký,“ hovorí mladá žena a dodáva: „Raz sme sa s Patrikom pohádali a ja som na neho zvýšila hlas. Vtedy si z ničoho nič čupol, zovrel ruky nad hlavou do kríža, začal plakať a hovoriť – Prosím ťa, nebi ma, nerob to, bojím sa! – takto predsa môže reagovať len človek, ktorý je ustavične týraný. Ja som preboha na neho ruku nedvihla, ani som to nemala v najmenšom pláne.“ Susedia Žanete potvrdili, že z bytu, kde Patrik žil s otcom, sa často ozýval srdcervúci plač, krik a lietali aj buchnáty či facky.

Nevieš, čo sme s ním prežili

„Stále opakoval mne, aj ostatným, že pri otcovi nevydrží. Hovoril mi, že ty ho nepoznáš, čo sme s ním museli prežiť. Plánovali sme spolu budúcnosť. Zasnúbili sme sa a o rok sme sa mali vziať,“ hovorí žena a dodáva: „V poslednom čase sa správal ako malé dieťa. Ja ho nikdy nebudem odsudzovať, on by neublížil nikomu. Muselo to v ňom vrieť už dávno. Podľa mňa naozaj potrebuje psychiatrickú pomoc. Skutok neurobil on, ale choroba. On má asi schizofréniu. Skutočne potrebuje liečbu.“

Žaneta teraz píše diplomovku, končí magisterské štúdium. Aby uživila seba a syna pečie prekrásne torty. Patrik skončil Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú v Košiciach a momentálne si hľadal zamestnanie. O hrozivom skutku sa Žanete s plačom zdôveril.

Podľa zistení polície Patrik 24. júna v nočných hodinách v byte v Kráľovskom Chlmci v trebišovskom okrese zavraždil svojho 55-ročného otca Alexandra. K skutku sa priznal. Nožom ho viackrát bodol do hlavy, krku a hrudníka. Hlavu a končatiny odrezal od tela a jednotlivé časti zabalil do igelitových vriec. Neskôr ich zakopal v záhrade. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu