Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Nočný požiar pri Lučenci má dve obete: Telá zhoreli tak, že nerozoznali ani pohlavie!

V tomto karavane uhoreli ľudia
V tomto karavane uhoreli ľudia (Zdroj: KR HaZZ BB)

LUČENEC - Hasičom sa pri nočnom výjazde k požiaru v obci Veľká nad Ipľom (okres Lučenec) naskytol pohľad, na ktorý len tak skoro nezabudnú. Po uhasení plameňov našli v troskách obytného prívesu dve telá, ktoré zhoreli tak, že na mieste nebolo možné určiť nielen ich totožnosť, ale ani vek či pohlavie.

Hasičom nahlásili požiar dnes krátko pred pol druhou ráno. Keď dorazili namiesto, v plameňoch bol obytný príves aj karavan. "Príslušníci HaZZ požiar likvidovali viacerými hasiacimi prúdmi a zároveň museli ochladzovať stavby nachádzajúce sa v blízkosti požiaru," uviedol Erik Piater, hovorca KR HaZZ Banská Bystrica. Po uhasení sa im naskytol pohľad na otrasný nález.

V karavane našli dve úplne obhorené telá. "Ani v jednom prípade nebolo možné na mieste zistiť ich totožnosť, pohlavie a vek," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. Podľa lekára, ktorý bol na mieste, boli príčinou smrti rozsiahle popáleniny až zhorenie. Cudzie zavinenie však zatiaľ nevylúčili a bola nariadená pitva.

Príčinu požiaru určí až expertíza. Tragickú smrť dvoch neznámych osôb polícia naďalej prešetruje a bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu