Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rezešovej opäť svitla nádej: Blížiaci sa ortieľ ju môže úplne oslobodiť!

Rezešová na jednom z pojednávaní v Budapešti Zobraziť galériu (2)
Rezešová na jednom z pojednávaní v Budapešti (Zdroj: David Duducz)

BUDAPEŠŤ – Čistá ako ľalia? Už v najbližších týždňoch by mal odvolací súd v Budapešti rozhodnúť o konečnom osude košickej milionárky Evy Varholíkovej Rezešovej, ktorá pred takmer dvoma rokmi spôsobila na maďarskej diaľnici nehodu so štyrmi obeťami na životoch. Hoci verejnosť sa domnievala, že pôjde už len o kozmetické úpravy výšky jej trestu, všetko je inak. Rezešovú ešte stále môžu úplne oslobodiť!

Košičanku Okresný súd v Gödöllő odsúdil 22. novembra na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb. Proti verdiktu sa vtedy odvolali obe strany, obhajca i prokurátor. Súd vtedy vyhovel jej žiadosti o umiestnenie do domácej väzby v luxusnom budapeštianskom byte na brehu Dunaja.

Prokurátor sa odvolal aj proti tejto žiadosti, súd mu vyhovel a po 12 dňoch v luxuse sa Rezešová musela opäť vrátiť späť do väzenskej cely. Priebeh procesu dcéry košického oceliarskeho magnáta je ako na hojdačke. Slzy z obvinenia striedala radosť z domácej väzby, no ani tá netrvala dlho. Teraz má však košická blondínka opäť dôvod na radosť. Už čoskoro sa postaví pred odvolací súd, ktorý ju môže spod obžaloby úplne oslobodiť.

Rezešová opúšťa väznicu, keď súd vyhovel žiadosti o umiestnení do domácej väzby.
Zobraziť galériu (2)
Rezešová opúšťa väznicu, keď súd vyhovel žiadosti o umiestnení do domácej väzby.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Konečný verdikt nad Rezešovou vynesú zrejme už na jar. Presný termín známy nie je, no miesto, kde si ho vypočuje áno. Pôjde o tú istú budovu budapeštianskeho súdu, kde padol prvý ortieľ. Ako denník Plus jeden deň cituje hovorcu budapeštianskeho súdu Jánosa Kosztu, pojednávanie môže trvať len jeden či dva dni. Môže sa však aj predĺžiť, pokiaľ si sudkyňa vyžiada napríklad vyhotovenie nových znaleckých posudkov, alebo bude chcieť vypočuť svedkov.

Sú dve možnosti, ako sa môže pojednávanie skončiť. Sudkyňa buď uzná prvý rozsudok, zmení ho, alebo zruší a pošle späť na prvostupňový súd. Nebude sa však rozhodovať len o výške trestu. Košičanka ešte stále môže vyviaznuť ako nevinná a bez akéhokoľvek trestu. „Áno, môže ju uznať za nevinnú. Stane sa tak v prípade, keď odvolací súd zmení rozsudok prvostupňového súdu. Zmena môže závisieť od tých najmenších otázok, ako je napríklad odrátanie nákladov na trestné záležitosti až po protikladný rozsudok, keď obžalovaného oslobodia,“ vysvetlil pre denník Koszta.

Všetko tak leží na pleciach sudkyne, ktorá rozhodne, či košická milionárka skončí v base medzi kriminálnikmi, alebo sa definitívne dostane na slobodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu