Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rezešová skolabovala vo väzení pár dní pred súdom: Výrazne schudla, je na tom zle!

Eva Varholíková Rezešová
Eva Varholíková Rezešová (Zdroj: Jan Zemiar)

BUDAPEŠŤ - Slovenke Eve Varholíkovej Rezešovej, ktorá bola odsúdená na prvom stupni na šesť rokov väzenia za spôsobenie tragickej nehody na diaľnici M3 v roku 2012, prišlo v maďarskej väznici v utorok zle. Podľa dnešnej informácie denníka Blikk ju preto previezli na vyšetrenie do nemocnice.

Eva Varholíková Rezešová sa väzenskej stráži sťažovala na silné bolesti brucha. Po tom, čo sa jej stav sa nezlepšil, ju z väznice previezli na vyšetrenie do budapeštianskej Nemocnice sv. Jána.

O diagnóze pacientky neposkytli žiadne informácie, podľa Blikku však Košičanka je v poslednom čase v zlom zdravotnom stave a veľmi schudla. Denník zverejnil fotografiu čitateľa, na ktorej ide Slovenka v sprievode strážcu po chodbe traumatologického oddelenia nemocnice, kam ju priviezli po vyšetrení na internom oddelení. Podľa vyjadrenia čitateľa Eva Varholíková Rezešová sa sťažovala na bolesti členka.

V pondelok 5. mája sa na maďarskom odvolacom súde začne v kauze tragickej nehody odvolací proces. Prokuratúra avizovala, že požiada, aby sa súdny proces vrátil odvolací súd na súd prvého stupňa, a aby sa proces začal úplne od začiatku.

Eva Varholíková Rezešová, ktorá jazdila pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Na miestne v ňom zahynuli traja ľudia; ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Slovenku Okresný súd v Gödöllő odsúdil 22. novembra 2013 na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Proti verdiktu sa odvolali prokurátor i obhajca, rozsudok nenadobudol právoplatnosť. Na základe odvolania prokurátora vlani 3. decembra súd zrušil domácu väzbu a Slovenku previezli do väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu