Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dedinčania o nešťastí v Palárikove: Za burtálnou vraždou je láska

Janka, Marek a vražedná zbraň Zobraziť galériu (3)
Janka, Marek a vražedná zbraň (Zdroj: Foto: FB, TV Markíza)

PALÁRIKOVO –Za obrovskou tragédiou, ktorá si včera v Palárikove vyžiadal dve obete, stojí zrejme žiarlivosť odmietnutého muža. Slobodný Marek (†32) čakal na miestnu krčmárku Janku (†42) pokým zavrie podnik. Na ulici sa s ňou pravdepodobne pohádal a potom ju surovo napadol. Brutálne ju bodal do hrude a brucha. Žena po bezhlavom útoku odmietnutého nápadníka pri prevoze do nemocnice zomrela. Marek na to skočil o pár hodín pod rozbehnutý vlak, ktorý ho doslova rozmetal.

Nepredstaviteľné nešťastie, ktoré sa odohralo včera skoro ráno v Palárikove v okrese Nové Zámky, má zrejme na svedomí nešťastná  a neopätovaná láska.  Marek sedával v krčme, v ktorej Janka pracovala, často. Bol tam aj v osudnú noc. Na svoju obeť čakal, až pokým nezavrie podnik. O tretej hodine v noci ju na ceste z práce len pár desiatok metrov pred domom, kde žila so svojimi manželom a štvorročným synčekom, brutálne napadol. Pravdepodobne sa medzi nimi strhla hádka, po ktorej Marek vytiahol nôž s veľkou čepeľou a na bezbrannú mamu malého chlapčeka brutálne zaútočil. Surovo ju bodal do brucha a hrudníka. Žena ešte stihla zavolať svojmu manželovi. Ten okamžite zalarmoval záchranku, no pri prevoze do nemocnice Janka zomrela.

Dedinčania o nešťastí v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook, TV Markíza)

Miestni obyvatelia sú z tragédie otrasení. „Že dostala 21 bodných rán, nič iné neviem, voľakedy boli kamaráti,“ povedal pre TV Markíza muž z Palárikova a dodáva: „On bol dobrý chalan, jemu asi preskočilo.“ Marek bodal Janku do hrude a brucha, na mieste potom odhodil vražednú zbraň a utiekol.  

V dedine sa však vedelo, že Janka a o desať rokov mladší muž mali k sebe bližšie než len priateľstvo. „Ona s ním pred tým žila ako sa vydala, potom si znovu s ním začala a potom ho znovu opustila a on to neuniesol asi. Stále si na ňu nárokoval. Zrejme spravila chybu, že si znova s ním začala,“ hovorí ďalší miestny obyvateľ. Janka pred nedávnom začala žiť zasa so svojím manželom, čo bolo pre Mareka zrejme spúšťačom vražedných myšlienok a následne i vražedného konania.

Dedinčania o nešťastí v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook, TV Markíza)

„Koľkokrát som ich videl za barom sedeli kľudní, rozprávali sa normálne, nikdy som ich nevidel sa hádať. Neviem, čo sa medzi nimi mohlo stať,“ hovorí dedinčan.

Marek bol podľa miestnych obyvateľov dobrý človek, tvrdia však, že mu asi „preskočilo“ z nešťastnej a neopätovanej lásky. V krčme bol častým hosťom a bol tam aj v osudnú noc. Pravdepodobne už vtedy zosnoval svoj krutý plán a po záverečnej na Janku surovo zaútočil.

Po beštiálnom čine Marek odhodil vražednú zbraň a pobral sa domov. Tam začal písať list na rozlúčku, no nedokončil ho. Vo svojom skratovom konaní pokračoval. Pobral sa k železničnej trati a skočil pod idúci vlak. Obrovský kolos muža v rýchlosti nabral a jeho telo doslova rozmetal. Identifikovať pozostatky tela teda nebolo hneď možné.

„Žiarlivosť, alebo slepé zaľúbenie. Mali nejaké pletky spolu. Problémy sú, no to už nikto nevie, zobral si to do hrobu,“ hovorí dedinčan.

Prípadom sa zaoberá polícia. "Pitva preukázala, že žena zomrela na následky 14 bodných poranení brucha a hrudníka," informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková a dodala: „Vyšetrovateľ v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie vo veci pre zločin vraždy.“

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu