Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Masaker v Guatemale si vyžiadal 27 obetí: Každý vrah dostal 106 rokov väzenia!

Odsúdení väzni v Guatemale Zobraziť galériu (5)
Odsúdení väzni v Guatemale (Zdroj: SITA)

GUATEMALA - Súd v Guatemale uznal troch Mexičanov a šiestich Guatemalčanov vinných z masakra z mája 2011, pri ktorom drogový gang na severe Guatemaly zavraždil celkovo 27 ľudí pracujúcich na miestnej farme. V sobotu o tom informovala agentúra Associated Press. Každý z deviatich mužov bol zároveň odsúdený na 106 rokov väzenia.

Podľa dostupných informácií mali odsúdení vrahovia pracovať pre neslávne známy mexický drogový kartel Los Zetas. Väčšine z 27 obetí, medzi ktorými boli aj dve ženy, odrezali hlavy, pričom telá zmrzačili a rozštvrtili na toľko častí, že pracovníci miestnych úradov pôvodne stanovili počet obetí na 29.

Súd uviedol, že masaker v guatemalskej časti regiónu Petén bol podľa všetkého odvetou voči majiteľovi ranča, na ktorom farmári pracovali, za ukradnutú zásielku drog.

Mexická mutácia spravodajského portálu CNN zároveň informovala, že podľa guatemalských úradov nemali zavraždení ľudia trestné záznamy. Naopak, išlo o sezónnych robotníkov, ktorí s aktivitami drogových kartelov nemali nič spoločné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu