Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sendrei vykopol zamknuté dvere a zbil majiteľa domu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil prvostupňový nepodmienečný trest 28 mesiacov odňatia slobody za trestné činy ublíženia na zdraví a porušovania domovej slobody pre 39-ročného Ivana Pehela Sendreia z Hnúšte.

Sendrei vykopol dvere na rodinnom dome v Rimavskom Brezove a káblom zbil jeho majiteľa Rudolfa.
Udalosť sa stala koncom mája 2011 asi o pol štvrtej ráno. Sendrei hľadal svoju družku u Rudolfa a do domu vnikol tak, že vykopol vchodové dvere. Rudolfa zbil elektrickým káblom po ramenách a rukách a spôsobil mu zranenia, z ktorých sa napadnutý muž liečil takmer dva týždne.

Okresný súd v Rimavskej Sobote uznal Sendreia za vinného podľa obžaloby a uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody na 28 mesiacov. Prihliadal pritom na skutočnosť, že Sendrei bol doteraz šesťkrát súdne trestaný, z toho naposledy na desať rokov za vraždu. Z výkonu trestu ho podmienečne prepustili v roku 2007 a skúšobnú dobu mu stanovili na sedem rokov. A Sendreiovi priťažilo, že na Rudolfa zaútočil v podmienke.

Voči verdiktu sa Sendrei odvolal s tvrdením, že Rudolfa nenapadol a v tom čase bol inde. Mala mu to dosvedčiť jeho družka Marcela, ale tá odmietla vypovedať. Sendreia usvedčil napadnutý Rudolf, jeden svedok a ďalšie dôkazy.

Na odvolacie konanie Ivan Pehel Sendrei neprišiel a krajský súd rozhodol v neprítomnosti. Sudca nariadil aj výkon trestu. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu