Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dobrosrdeční Martin (15) s Dominikom (16) ukradli sami sebe vreckové: Zvyšok nechali ostatným

Mladíci zobrali z obálky Zobraziť galériu (2)
Mladíci zobrali z obálky "len" 15 eur, aj keď v nej bolo viac (Zdroj: Foto:TV Joj)

HUMENNÉ – Rafinovaný plán si vymysleli dvaja dobrosrdeční mladíci z detského domova v Humennom. Ukradli peniaze, ktoré boli určené na ich vreckové. Aj keď mohli zobrať viac, odcudzili "len" 15 eur. Okradli tak sami seba, no trestom je väzenie.

Martin (15) a Dominik (16) si vymysleli plán ako večer ukradnúť peniaze. Tieto však mali aj legálne dostať.

Ako uvádza TV Joj, Martin, ktorý v detskom domove býva, sa mal dohodnúť s Dominikom. Spoločne vymysleli rafinovaný plán. Martin mal nechať pootvorené balkónové dvere, aby mali cestu k svojmu lupu priechodnú.

Mladíci mali mať aj kľúče od kancelárie. K pokladničkám sa tak mohli jednoducho dostať. "V kancelárii vypáčili príručnú pokladničku, z ktorej nič neukradli. Z obálky uloženej pod pokladničkou zobrali finančnú hotovosť 15 €," uviedla hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová.  

Dobrosrdeční Martin (15) s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto:TV Joj)

Išlo naozaj o lojálnu krádež, pretože chlapci zobrali „len“ 15 eur. Podľa medializovaných informácií sa však v obálke nachádzalo oveľa viac peňazí. Tie boli pripravené ako vreckové pre deti, ktoré v domove bývajú. Mladíci však viac nezobrali, pretože o peniaze nechceli ukrátiť ostatných. Vzali si len toľko, koľko aktuálne potrebovali.

Kvôli tomuto lupu sú však teraz Martin a Dominik stíhaní na slobode. Vyšetrovateľ im vzniesol obvinenie pre prečin krádeže v súbehu s porušovaním domovej slobody. Nakoľko chlapci sú už trestne zodpovední, po dokázaní viny im hrozí až dva roky za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu