Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pokoj nemá ani po smrti: Nebožtíka pred obradom okradli zvolenskí pohrebáci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZVOLEN – Peňažný trest 230 eur pre každého obžalovaného potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre dvojicu zamestnancov istého zvolenského pohrebníctva. Marek Hanuska a Milan Ťavoda pri vybavovaní pohrebu zneužili bankomatovú kartu nebožtíka a z jeho účtu vybrali 50 eur.

Okresný súd vo Zvolene za trestný čin neoprávneného používania platobného prostriedku každého z nich odsúdil na peňažný trest 230 eur. Hanuska i Ťavoda sa odvolali s tým, že neexistuje priamy dôkaz o vine a žiadali buď vrátiť vec na doplnenie dokazovania, alebo spod obžaloby oslobodiť. Odvolací senát banskobystrického krajského súdu však mal za to, že vinu zamestnancov pohrebníctva preukázal rad nepriamych dôkazov a prvostupňový verdikt potvrdil. Hanuska i Ťavoda musia ešte zaplatiť synovi nebožtíka 50 eur. 

Syn okradnutého nebožtíka prišiel na vec vlani pri kontrole otcovho účtu. Hanuska i Ťavoda v prípravnom konaní i na hlavnom pojednávaní využili svoje právo a nevypovedali. Tvrdili iba, že sú nevinní. V ich neprospech svedčil predovšetkým bankový výpis o manipulácii s kartou, ku ktorej došlo v čase, keď ju mali s dokladmi nebožtíka pri sebe. Pretože zomrelý mal pri karte aj PIN kód, najprv si účet vyskúšali a o pár minút peniaze aj vybrali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu