Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Škrtil a sácal vlastnú matku: Je to syn prokurátora, ktorý chcel dostať do basy Lexu!

Dávidovi rodičia Zobraziť galériu (3)
Dávidovi rodičia (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA – Obrovské nešťastie postihlo matku, ktorú napadol vlastný syn. Do tragédie nechýbalo veľa a syn známeho exprokurátora by matku zabil. Našťastie sa jej pred hrozivým vyčíňaním psychicky chorého Dávida podarilo uniknúť.

Desivá dráma sa odohrala na Riazanskej ulici v Bratislave. Syn známeho exprokurátora Michala Serbina, ktorý dozoroval prípady spojené s bývalým šéfom SIS Ivanom Lexom napadol svoju matku a takmer ju zabil. Hrozivé minúty plné strachu a nešťastia prežívala matka po tom, čo na ňu syn so slovnými urážkami bezhlavo zaútočil. Nepríčetného a ozbrojeného Dávida mali problém spacifikovať aj privolaní policajti. Syn mal pri sebe dva nože a v afekte vykrikoval, že im odreže hlavy.

Škrtil a sácal vlastnú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Tu ma zdrapol pod krk, vliekol ma do kuchyne ku sporáku. Tam ma hodil a škrtil ma. Vytrhol mi chumáč vlasov, náušnice,“ povedala pre TV Joj nešťastná napadnutá matka.

Po útoku syna upadla Iveta (61) do bezvedomia. Ako ďalej uvádza, omdlela a prebrala sa až na to, že sa nadýchla: „Podo mnou všetko, mokrá, rozhryzené pery,“ spomína na desivé okamihy matka.

Na mieste nešťastnej udalosti zasahovali aj privolaní záchranári:  "Po príchode sme ošetrili 61-ročnú ženu so zraneniami hlavy a hrudníka," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Celý vchod bytovky bol doslova hore nohami, susedia mali veľký strach. Matke sa podarilo sporo oblečenej a bosej utiecť až na druhý pokus. Pod synovo besnenie sa podpísal amok, dôvodom môže byť aj jeho psychická choroba. Trpí totiž schizofréniou. Od matky takýmto spôsobom požadoval, aby mu vyplatila jeho podiel z bytu.

Škrtil a sácal vlastnú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Dávida nakoniec hospitalizovali na psychiatrii,  no neskončil tam prvýkrát, dobre ho poznajú. "Syn je psychicky chorý, trpí schizofréniou," vysvetľuje Iveta. Dávidov otec je známy bratislavský exprokurátor Michal Serbin. Do povedomia verejnosti sa dostal ešte v 90. rokoch kvôli tomu, že vo viacerých kauzách žaloval Ivana Lexu. Podľa dostupných informácií, aj on trpel psychickými problémami, čo sa podpísalo pod jeho odchod z krajskej prokuratúry.    

Na Dávida je od roku 2008 na súde podaný návrh na zbavenie svojprávnosti. Aj keď mu nariadili liečbu, je na slobode. Iveta mala obrovské šťastie, že ju vlastný syn nezabil. Susedia, ako aj Dávidova rodina, dúfajú, že ho súd čoskoro zbaví svojprávnosti a bude na psychiatrii.

"Polícia v súčasnosti vyšetruje okolnosti prípadu fyzického napadnutia," povedal pre TV Joj hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu