Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rómovia obvinení zo série vrážd trvajú na svojom: Sme nevinní!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: btnet.com.tr)

BUDAPEŠŤ - V kauze série vrážd Rómov z rokov 2008-2009 sa dnes na Súde pre okolie Budapešti ukončili záverečné prejavy obžaloby a obhajoby. Podľa agentúry MTI všetci štyria obvinení stále popierajú akúkoľvek vinu.

Prokurátor Zsolt Szabó minulú stredu žiadal doživotný trest pre troch obvinených a pre štvrtého obvineného, Istvána Cs., 15 rokov väzenia. Útoky si vyžiadali šesť ľudských životov.

Obhajcovia žiadali pre troch obvinených trest odňatia slobody na dobu určitú. Podľa vyjadrenia obhajcu štvrtého obvineného jeho mandant pri jednom, prípadne dvoch útokoch iba napomáhal k trestnému činu, za čo si podľa jeho názoru trest už pri štvorročnej vyšetrovacej väzbe odpykal.

Pri útokoch v Kisléte a Tiszalöku zomrel jeden človek, v Nagycsécsi sa stali obeťou útoku dvaja a v Tatárszentgyörgyi zahynul muž a jeho syn (5), ktorí utekali z podpáleného domu.

Vo viacerých prípadoch zaútočili páchatelia zápalnými fľašami, pri ktorých zranili niekoľko ľudí. Vrahovia vystrelili 78-krát, pričom ohrozili životy dovedna 55 ľudí.

Súdny proces so štyrmi obvinenými zo série útokov na Rómov sa začal za mimoriadnych bezpečnostných opatrení vlani 25. marca, rozsudok súdu sa očakáva v lete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu