Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Gauneri ukradli autobus z bratislavskej stanice: Po nočnej jazde z neho ostal len vrak!

Autobus gauneri totálne zdemolovali Zobraziť galériu (2)
Autobus gauneri totálne zdemolovali (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Sú na úteku! Neznámy mladík zrejme aj spolu s komplicom včera s predstavou dobrodružnej nočnej jazdy ukradol zo stanice na Mlynských Nivách autobus a prevážal sa ním po meste. Nevybúrení gauneri však nezašli ďaleko. Hlúpa zábavka sa im vymkla spod kontroly a po pár kilometroch ostal po nich len totálne zdemolovaný vrak.

Jeden alebo dvaja vagabundi sa v noci na piatok vlámali do diaľkového autobusu Mercedes Benz odparkovaného na Autobusovej stanici Mlynské Nivy a vybrali si na ním na adrenalínovú jazdu Bratislavou. Už o pár kilometrov ďalej, na Gagarinovej ulici v Ružinove, však ich dobrodružná cesta skončila. Šoférovanie autobusu sa im vymklo z rúk a vpálili to ním priamo do betónového stĺpu.

Pri pohľade na zdemolovaný autobus je málo pravdepodobné, že by zlodej dodržiaval predpísanú rýchlosť. "Páchateľ  pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť vozidla stavu a povahe vozovky, ako aj svojim schopnostiam,  s autobusom dostal šmyk, následkom čoho zišiel mimo vozovku, kde narazil do stĺpu trolejového vedenia," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Gauneri ukradli autobus z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PMJ)

Gauner aj s možným komplicom stihol ešte pred príchodom polície ujsť a tak nie je známe ani to, či sa pri náraze zranili. Autobus sa im však podarilo zničiť na "totálku". "Na autobuse vznikla totálna škoda odhadnutá na sumu 60.000,-€ až 80.000,-€," dodala Kurucová. Pri náraze navyše poškodili aj trolejové vedenie, ktorého opravu vyčíslili na 3 tisíc eur.

Polícia už začala trestné stíhanie pre krádež, poškodzovanie a ohrozovanie  prevádzky verejne prospešného zariadenia a po páchateľovi pátra.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu