Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Objavili sa zábery z brutálneho zásahu SBSky: Bezmocnosť a žiadna pomoc!

Amatérske zábery pár minút po brutálnom útoku sbskárov Zobraziť galériu (5)
Amatérske zábery pár minút po brutálnom útoku sbskárov (Zdroj: foto: tv markíza)

BRATISLAVA – Od nešťastnej smrti muža, ktorý ležal osem dní v kóme po tom, čo ho v jednom z bratislavských nákupných centier spacifikovali sbskári, ubehlo už niekoľko dní. Krátko po smutnom incidente sa objavili amatérske zábery, ktoré boli nakrútené po spacifikovaní muža. Dokazujú, že Róbertovi (†36) z Veľkého Krtíša, do príchodu záchranárov, nikto neposkytol prvú pomoc, sbskári sa nečinne prizerali.

Na zverejnených záberoch vidno, ako teraz už nebohému mužovi, nikto neposkytol prvú pomoc. Po útoku sbskárov ostal ležať bezvládne na zemi. Prítomní sa len nečinne prizerali. Pomoc mu neposkytol ani muž, ktorý ho do tohto stavu dostal. Podľa zákona, by ale sbskári mali ovládať zásady prvej pomoci, no najmä by ju mali vedieť poskytnúť.   

Objavili sa zábery z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Zábery, ktoré zverejnila TV Markíza, sú natočené pár minút pred príchodom záchranárov, muž leží v bezvedomí, všetci sa nečinne prizerajú, nikto neprichádza na pomoc.

Objavili sa zábery z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Podľa hovorcu záchranárov Borisa Chmela, častokrát môže prvá pomoc poskytnutá aj laikom zachrániť život. Nakoniec Róbertovi prvú pomoc do príchodu záchranárov predsa len prítomní poskytli, a to prostredníctvom operačného strediska.  „Na miesto sme hneď po oznámení vyslali posádku rýchlej lekárskej pomoci. Muž bol v bezvedomí, nereagoval. Po jeho úspešnej resuscitácii, sme ho previezli do Univerzitnej nemocnice na Antolskej ulici v Petržalke,“ informoval Chmel. Muž však po ôsmich dňoch, čo bol v kóme, zomrel.

Objavili sa zábery z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Lekári na tele muža nenašli žiadne vonkajšie poranenia, podľa odborníkov mu mohli ublížiť aj špeciálne hmaty. "Vyšetrovanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví naďalej pokračuje, vykonávame všetky potrebné úkony trestného konania s cieľom vec náležite objasniť. Do konania boli pribratí viacerí znalci z odboru súdneho lekárstva, za účasti ktorých prebehne pitva. Na základe výsledkov pitvy vyšetrovateľ PZ rozhodne o ďalšom postupe vo veci," uviedla hovorkyňa bratislavských policajtov Karina Považanová.

Objavili sa zábery z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu