Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tomu sa povie úlovok: Polícia zhabala konope na 6000 dávok!

Pri zásahu zaistila polícia konope na 6 000 dávok Zobraziť galériu (11)
Pri zásahu zaistila polícia konope na 6 000 dávok (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas nedeľnej (8.9.) protidrogovej akcie v Pezinku policajti zaistili konope, z ktorého by bolo možné vyrobiť najmenej 5966 jednorazových dávok drogy. Išlo o 862 rastlín rodu konope vo výške 12 až 120 centimetrov, ako aj sušené vrcholce konope s hmotnosťou 648 miligramov a sušené konope s hmotnosťou 1819 miligramov.

Muži zákona zadržali v dome 39-ročného Vietnamca z Pezinka a 51-ročného Vietnamca, ktorých vyšetrovateľ obvinil z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny desať až 15 rokov za mrežami. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Pezinku po vykonaní potrebných procesných úkonov predloží prokurátorovi podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených mužov do vyšetrovacej väzby," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Okrem nájdených drog policajti počas prehliadky v špeciálne upravených priestoroch prenajatého rodinného domu zaistili nástroje a zariadenia určené na pestovanie konope, jeho spracovanie a balenie. "Išlo najmä technické a technologické vybavenie na zabezpečenie tepla, svetla a zavlažovania," spresnila hovorkyňa.

Razia bola spoločnou akciou Národnej protidrogovej jednotky NAKA Prezídia Policajného zboru a Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku. Policajti týchto útvarov pracovali na odhalení drogovej trestnej činnosti v rodinnom dome na Kalinčiakovej ulici v Pezinku niekoľko týždňov. Akciu podľa hovorkyne podnikli po zabezpečení dostatočného množstva relevantných informácií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu