Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Predstieral rekonštrukciu a získal obrovský úver vo výške 1,4 milióna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Podvodom získal miliónový úver, 53-ročného Petra M. vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúru (NAKA) po troch rokoch od spáchania činu obvinil a tento týždeň ho policajti zadržali.

Ešte začiatkom júna 2010 obvinený muž v mene obchodnej spoločnosti so sídlom v Kráľovskom Chlmci požiadal o úver na rekonštrukciu zdravotníckeho zariadenia v Čiernej nad Tisou vo výške 1,4 milióna eur a v októbri 2010 uzavrel s bankou zmluvu o jeho poskytnutí na stavebné práce.

Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, aby úver získal, predložil fiktívne doklady potvrdzujúce jeho bezúhonnosť a bonitu. Zabezpečil aj vystavenie dodávateľsko-odberateľských faktúr a predstieral dodávku prác, ktoré sa nikdy neuskutočnili.

Banka mu tak postupne uvoľnila takmer celú požadovanú čiastku, ktorú dodnes nevrátil. Pri tohtotýždňovej akcii muža zadržali. Keďže odmietol s políciou spolupracovať a pokúsil sa o útek, muži zákona museli do domu vniknúť násilím. Obvinený muž skončil v policajnej cele. O jeho väzobnom stíhaní rozhodne súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu