Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Za zastrašovanie išli do basy: Obvinený aj šéf piešťanskej kriminálky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca Špecializovaného trestné súdu na pracovisku v Banskej Bystrici zobral do väzby osem ľudí, ktorí najmä v Piešťanoch a okolí údajne zastrašovali podnikateľov. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Dôvodom väzby u šiestich obvinených je obava z pokračovania v trestnej činnosti a obava z ovplyvňovania svedkov, informovala ďalej Kudjáková. Dvoch zobral súd do väzby aj pre hrozbu ich úteku. Voči rozhodnutiu podali podľa hovorkyne sťažnosť všetci obvinení a sťažnosť podal aj prokurátor. Nesúhlasil s tým, že dôvodom väzby u šiestich obvinených nebola aj obava z ich úteku, uviedla. O sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Policajti obvinili po akcii z 2. júla spolu 12 ľudí, medzi obvinenými je aj šéf kriminálky v Piešťanoch. "Pre túto skupinu mal byť činný aj vedúci funkcionár Policajného zboru v Piešťanoch. V súčasnosti polícia vyšetruje celkovo sedem skutkov. Obvinení mali zastrašovaním vymáhať pohľadávky od rôznych podnikateľov," informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Podľa televízie Markíza policajt pracoval pre údajného bossa nitrianskeho podsvetia Ľuboša F.

Polícia informovala, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 12 ľudí z trestného činu založenia zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, obvinení sú aj z vydierania, lúpeže, poisťovacieho podvodu a poškodzovania cudzej veci. Policajt je obvinený aj z porušovania právomoci verejného činiteľa. Hrozí im väzenie na päť až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu