Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Maskovaní lupiči prepadli stávkovú kanceláriu i lekáreň: Čo si odniesli?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: blogs.965thebuzz.com)

BRATISLAVA - Neželanú návštevu lupičov mali v piatok v Petržalke aj v Prievoze. V Petržalke si neznámy lupič okolo 16:40 vyhliadol pobočku stávkovej kancelárie na Gessayovej ulici a v Prievoze len o desať minút neskôr prepadli lekáreň na Radničnom námestí. V oboch prípadoch polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, akékoľvek informácie vedúce k objasneniu lúpeží môžu občania poskytnúť na bezplatnom čísle 158, alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Lupič, ktorý prepadol stávkovú kanceláriu na Gessayovej v Petržalke, si tvár maskoval šatkou. Zo stávkovej kancelárie si pod hrozbou použitia zbrane odniesol v modrej igelitovej taške približne 1 040 eur. Lúpež sa zaobišla bez zranení. Lupič je podľa polície približne 180 cm vysoký, strednej postavy, zdanlivého veku 30 až 35 rokov. Mal by mať krátke vystrihané vlasy, tvár si maskoval tmavou šatkou a na hlave mal tmavú šiltovku. 

Krátko po petržalskej lúpeži sa podobný scenár zopakoval v lekárni na Radničnom námestí v Prievoze. Podľa doterajších informácii vošiel do lekárne neznámy ozbrojený muž maskovaný červenou šiltovkou a so zbraňou v ruke žiadal peniaze. Keď zamestnankyňa lekárne zbadala v rukách muža zbraň, zľakla sa a z lekárne utiekla zadným vchodom a privolala políciu. Neznámy lupič tak z lekárne ušiel bez lupu. Muž, po ktorom polícia v tomto prípade pátra, je vysoký asi 180 až 185 cm, je štíhly a na hlave mal červenú šiltovku. 

O tom, že stávkové kancelárie sú častým terčom prepadov svedčia napríklad aj nedávne dva prípady - prepad stávkovej kancelárie na Furdekovej ulici v bratislavskej Petržalke z 1. júla a lúpež v stávkovej kancelárii na Vajnorskej ulici z 25. júna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu