Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Strelec spred Prezidentského paláca opäť v cele: Unikal polícii, pálili po ňom!

Expolicajt Siheľský skončil v putách Zobraziť galériu (5)
Expolicajt Siheľský skončil v putách (Zdroj: FB, rimava.sk)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Toto už "nevykecá"! Expolicajt Peter Siheľský, ktorý sa v januári nechcene preslávil streľbou pred Prezidentským palácom v Bratislave, sa po štyroch mesiacoch opäť ocitol v policajnej cele. V utorok okolo obeda sa totiž stal aktérom policajnej naháňačky, ktorá skončila streľbou a jeho zatknutím.

Som nevinný! Obhajoval sa Siheľský na aprílovom pojednávaní, z ktorého nakoniec odišiel s ročným zákazom pobytu v Bratislave. Z toho, čo predviedol v utorok na rimavskosobotských cestách, sa však už tak ľahko nevyvlečie. Pár minút pred 12-tou prechádzal na svojom Seate po Hostinského ulici napriek tomu, že má zákaz šoférovania na 2 roky.

Keď ho chcela policajná hliadka zastaviť, odignoroval ju a pokračoval v ceste smerom na obec Dúžava, kde býva. Muži zákona preto ich exkolegu začali prenasledovať a padli aj tri varovné výstrely do vzduchu. Siheľský bol však odhodlaný ujsť a pokračoval ďalej. Policajti preto namierili zbraň aj proti autu. "V obci Dúžava na zastavenie vozidla policajná hliadka použila tri mierené výstrely do kolies na vozidlo Setat Cordoba," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Poškodené auto hneď po tom zastavilo na poľnej ceste pred rodinným domom. Siheľský sa však do poslednej chvíle nevzdával. "Vodič s vozidlom cúvol do za ním stojaceho služobného motorového vozidla, na ktorom poškodil predný nárazník," dodala Faltániová. Keď už bol v pasci a nebolo úniku, zamkol sa v aute a odmietal vyjsť. "Keďže vodič odmietol z vozidla vystúpiť boli použité donucovacie prostriedky hmaty, chvaty a putá k bezpečnému zaisteniu osoby," informovala hovorkyňa.

Siheľský mal v aute aj policajný maják.
Zobraziť galériu (5)
Siheľský mal v aute aj policajný maják.  (Zdroj: rimava.sk)

Siheľskému nasadili putá a odviedli ho do policajnej cely. Vyšetrovateľ už spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Vyčíňaním na cestách si zavaril o "trochu" viac ako strieľaním pred palácom, hrozí mu až 2-ročné väzenie. Zaujímavé zábery zo zadržania Siheľského, ktoré zverejnil portál rimava.sk, zachytávajú aj policajný maják, ktorý mal expolicajt ukrytý v aute. Expolicajt mal podľa záberov u seba navyše aj pištoľ a nože.

VIDEO zadržania expolicajta Siheľského, kládol odpor

Bývalého policajta Petra Siheľského v apríli uznali vinným za výtržníctvo. Dopustil sa ho ešte koncom januára na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom, kde sedemkrát pred nedovoleným zhromaždením vystrelil z plynovej pištole. Súd mu za to uložil ročný zákaz pobytu v Bratislave a tiež prepadnutie zbrane, z ktorej strieľal.

VIDEO januárovej streľby pred Prezidentským palácom

Streľba pred prezidentským palácom (január 2013)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu