Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šialené VIDEO strelca spred paláca: Vyhrážky Lipšicovi a rady na výrobu bomby!

Siheľský sa na videu chváli návodmi na výrobu bomby Zobraziť galériu (2)
Siheľský sa na videu chváli návodmi na výrobu bomby (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Toto pána ministra určite nepoteší! Peter Siheľský, známy streľbou pred Prezidentským palácom a naposledy aj policajnou naháňačkou na rimavskosobotských cestách, neprestáva prekvapovať. Okrem mnohých verejných vystúpení, na ktorých sa vyznáva z nenávisti voči režimu, sa prejavuje aj na internetovom serveri Youtube, kde zverejňuje videá zo svojho súkromia. Jedno z nich sa však vymyká normálu, Siheľský v ňom okrem návodov na výrobu bomby nešetrí vulgarizmami na adresu súčasného ministra vnútra a bývalému sa vyhráža, že ho "dá dole".

Video, ktoré Siheľský názval "Protiteroristická obrana na Dúžave", zavesil na internet len pár dni predtým, ako ho v jeho rodnej obci po naháňačke zadržali policajti. Natočil ho vo svojom rodinnom dome v Dúžave, ktorý ma vybavený všemožnými bezpečnostnými zariadeniami. Na dvore stojí niekoľkometrov vysoká strážna veža a vnútro postaršieho domu chránia bezpečnostné kamery, po dve v takmer každej izbe.

Začiatok čudnej nahrávky venoval expolicajt ešte čudnejšiemu testu, ktorého objektom sa stala neznáma žena menom Janka. Siheľský sa tak chcel pripraviť na možné zadržanie kukláčmi. "To akoby ma išiel zdrapiť, ako dlho to trvá... tu si kukláč, akože sa pripravuješ, tam sú dvere, tam som ja," vysvetľuje nič netušiacej žene, ktorá sa po jeho pokyne rozbehne do izby. Keď otvára dvere, vyleje sa na ňu neznáma tekutina z fľaše od technického benzínu. Siheľský nadšený svojím výmyslom začne vysvetľovať, čo bolo cieľom podivného testu.

"Nemusíte sa báť, až taký blázon nie som... tento technický benzín nebol benzín, bola to čistá voda. A toto je môj odkaz tomuto chorému režimu. Vy keď na mňa zaútočíte a zistíte, že namiesto výbušnín je múka, tak ste v tom momente prehrali," adresuje tvrdé slová kompetentným a dopĺňa aj druhú možnosť. "Ale je aj možné, že vy si budete myslieť, že je tam múka a všetci tu končíte," dodáva víťazoslávnym tónom.

Na začiatku bol zhabaný vodičák

Od nevinných náznakov však prešiel k tvrdým slovám, ktoré z neho vysršali pri spomienke na február minulého roka, kedy mu za prekročenie rýchlosti v obci zhabali vodičský preukaz. Siheľský vtedy odmietol zaplatiť pokutu a v októbri 2012 mu definitívne naparili zákaz šoférovania na 24 mesiacov. Práve odobratý vodičák má byť kameňom úrazu väčšiny jeho protestov proti "zhnitému" režimu.

Kaliňák je de*il sprostý, Lipšica "dám dole"

"Ja chcem naspäť vodičský preukaz, lebo ste mi ho zobrali protizákonne. Ja žiadam týmto ministra vnútra, spusti konečne rozsiahle vyšetrovanie," vyzýva k činu ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorému radí, aby do vyšetrovania zapojil aj zahraničie, pretože našej inšpekcii nedôveruje. "Zavolaj expertov zo zahraničia ty de*il sprostý. Počuješ ma? Kaliňák ty si de*il sprostý," kričí do objektívu Siheľský.

Svoje rozhorčenie vysvetlil tým, že ministrovi poslal list, ktorý zrejme ostal bez odozvy. Ťažké srdce má aj na Kaliňákovho predchodcu Daniela Lipšica, u ktorého taktiež nenašiel útočisko. "Keď nie tebe, tak tvojmu zločincovi predchádzajúcemu Lipšicovi, čo je úplný dement,"  rozhorčuje sa a pridáva aj vyhrážky. "Sľúbil som mu, že ak bude mať nad 3 percentá tá jeho je*nutá strana, tak ho dám dole. A toto je môj verejný prísľub a on to nechápe?" dodáva s vážnou tvárou a vyhlasuje, že nie je psychický chorý, ale zúfalý.

V nahrávke ďalej žiada o vyšetrenie všetkých káuz vrátane zhabania vodičského preukazu a ukazuje desiatky spisov okrem iného aj s trestnými oznámeniami, ktoré si poctivo uschováva. Spomedzi dokumentov vyťahuje aj vojenskú prísahu a pripomína, že je vojak v aktívnej službe. "Tu je že dodržiavať Ústavu. Ja dodržujem Ústavu, ja nemôžem dodržiavať zákony, lebo zákony idú proti Ústave," vysvetľuje.

Siheľského návody na výrobu bomby

Po ukážke spisov Siheľský predstavuje všetky zariadenia svojej "protiteroristickej obrany". Od upozornenia na dverách cez údajne pravý dynamit, až po rôzne časovače, pomocou ktorých podľa neho nie je problém vyrobiť bombu. "Buď spravím bombu s hodinkami, alebo ju spravím na pohybový senzor, alebo na diaľkové ovládanie... a nie je problém urobiť inteligentné," chváli sa známy strelec spred prezidentského paláca.

Varovanie, ktoré visí na Siheľského dverách.
Zobraziť galériu (2)
Varovanie, ktoré visí na Siheľského dverách.  (Zdroj: YouTube)

Či sa takéto správanie vymyká normálu, a či sa dajú Siheľského vyhrážky brať vážne, posúďte sami. Polícia sa bez toho, aby bolo podané trestné oznámenie, jeho vyhláseniami zaoberať nebude. "Každý prípad je potrebné skúmať individuálne a preto bez zákonom stanoveného postupu nie je možné vopred prejudikovať, či konkrétne konanie má znaky niektorej zo skutkových podstát trestného činu uvedeného v osobitnej časti Trestného zákona, prípadne či sa jedná o priestupok, ktorého prejednanie by bolo v kompetencii Policajného zboru podľa zákona o priestupkoch," povedal nám hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Siheľský sa vyhráža Lipšicovi

Siheľský koncom mája skončil v policajnej cele po tom, čo sa zaplietol do policajnej naháňačky. Ignoroval výzvy i výstrely a Seat Cordoba dokonca namieril aj proti hliadke. Tá ho nakoniec musela z auta vytiahnuť a spacifikovať. Nasadili mu putá, odviedli na oddelenie a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za šialenú jazdu bez vodičáku mu hrozí 2-ročný trest.

Bývalý policajt sa preslávil najmä streľbou pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí, po ktorej ho v apríli uznali vinným za výtržníctvo. Sedemkrát vtedy pred nedovoleným zhromaždením vystrelil z plynovej pištole. Súd mu za to uložil ročný zákaz pobytu v Bratislave a tiež prepadnutie zbrane, z ktorej strieľal.

Streľba pred prezidentským palácom (január 2013)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu