Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hon na autičkárov na D1: V protismere 200 km/h, 15 výstrelov a zranený zlodej!

Všetci podozriví skončili v rukách polície Zobraziť galériu (8)
Všetci podozriví skončili v rukách polície (Zdroj: polícia)

TRNAVA - Naháňačka ako z akčného trháku. Diaľnicou D1 sa počas štvrtkovej noci šialenou rýchlosťou preháňali podozriví autičkári, ktorým boli v pätách trnavskí policajti a snažili sa im zablokovať cestu. Padali výstrely, do vzduchu aj do auta, no jedného zo zlodejov Octávií to neodradilo a neváhal prejsť aj do protismeru. Akčný "lov" na podozrivých skončil až zranením jedného z nich.

Dramatické prenasledovanie autičkárov bolo súčasťou policajnej akcie zameranej na boj proti krádežiam áut. Trnavskí muži zákona vo štvrtok okolo 3:00 na diaľnici D1 pri výjazde na Bučany zablokovali najprv cestu tzv. sprievodnému autu, červenej Škode Octavia RS. "V nej sedeli dvaja muži podozriví zo spolupáchateľstva - 19 ročný vodič z Hlohovca a 21 ročný spolujazdec z Dvorníkov," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Červená Octavia robila sprievod.
Zobraziť galériu (8)
Červená Octavia robila sprievod.  (Zdroj: polícia)

Policajti oboch mladíkov vytiahli z auta a zatkli. V tesnom závese za "sprievodcami" išla kradnutá strieborná Octavia, no keď jej vodič uvidel policajtov, dal sa na útek. Zlodej odhodlaný striasť sa mužov zákona, poriadne šliapol na plyn a ostal po ňom len smrad spálených pneumatík. "V protismere na diaľnici  D1 ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky, pričom sa miestami rútil rýchlosťou až 200km/h," dodala Kredatusová.

Unikajúceho vodiča sledovali zasahujúci a diaľniční policajti aj kriminalisti. Nezastavilo ho ani vyše tucta výstrelov, ktoré mierili do vzduchu aj na auto. "Na jeho zastavenie použili policajti 15 výstrelov, päť varovných do vzduchu a šiestimi priamo zasiahli unikajúce auto," opísala dramatickú akciu hovorkyňa. Mladíka zo Zemianskych Sadov, ktorý sedel za volantom kradnutej Octavie, jedna z rán povrchovo zasiahla na chrbte.

Hon na autičkárov na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: polícia)

Vtedy stratil kontrolu nad autom, vo vysokej rýchlosti vpálil do zvodidiel a silný náraz ho odhodil do policajnej Škody Superb. Všetkých troch podozrivých mladíkov nakoniec zadržali a momentálne ich vypočúvajú. Vodiča unikajúcej Octávie, ktorého zranil jeden z policajných výstrelov, jednorazovo ošetrili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu