Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Výpovede svedkov brutálnej vraždy právničky Ľubice (†35): Boli to obrovské kaluže krvi!

Nebohá právnička Kolesárová
Nebohá právnička Kolesárová (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Bežné lúpežné prepadnutie, či vyrovnávanie účtov? Jednou z bratislavských štvrtí v pondelok dopoludnia otriasla obrovská tragédia. Vyhasol život známej právničky a matky 5-ročného chlapca Ľubice Kolesárovej (†35), ktorú deň predtým brutálne dorezal neznámy útočník. Polícia o motíve surovej vraždy zatiaľ mlčí, prehovorili však svedkovia, ktorí prezradili detaily z osudnej noci.

Brutálny prepad sa odohral v nedeľu krátko pred 23:00 na Zohorskej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi. Neznámy muž v tme pristúpil k Ľubici práve vo chvíli, keď smerovala do vchodu svojej bytovky a 20-centimetrovým nožom, ktorý sa našiel neďaleko miesta činu, jej dorezal celú tvár aj krk. Nechal ju ležať v kaluži krvi a z miesta ušiel. Svedkovia z okolitých domov v tom čase videli utekať pomedzi bytovky nízkeho chlapa v tmavom oblečení s kapucňou na hlave.

Ľubici poskytol prvú pomoc sused, ktorý mal neďaleko miesta vraždy zaparkované auto. „Asi vyzrel von oknom, chcel ho skontrolovať alebo preparkovať a uvidel ju. Mala dorezanú celú tvár a krk. Boli to obrovské kaluže krvi,“ opísal pre denník Pravda osudnú noc jeden zo svedkov. Žene následne zavolali aj sanitku, ktorá ju previezla do nemocnice na bratislavských Kramároch. Tam ju 11 hodín udržiavali v umelom spánku, no v pondelok dopoludnia svoj boj o život prehrala.

Napriek tomu, že sídliskom v tom čase vládlo relatívne ticho, nikto zo susedov nezačul výkriky ani volanie o pomoc. Zobudili sa až na hluk policajných majákov a sanitky, ktorá prišla Ľubicu ratovať. Právnička bývala v prvom vchode bytovky, auto však zaparkovala až na jej úplnom konci, kde došlo aj k útoku. To si jeden zo susedov vysvetľuje tým, že zrejme nemohla nájsť miesto na parkovanie.

"Útočník ju tu už musel čakať niekde prikrčený v tme. Práve vtedy tu ešte aj parkovalo auto, ktoré mu poskytovalo väčšiu tmu," domnieva sa ďalší zo svedkov. Spôsob, akým na známu právničku neznámy páchateľ zaútočil, nasvedčuje tomu, že by mohlo ísť o vybavovanie si účtov. Ak by chcel totiž ženu usmrtiť, zameral by sa na životne dôležité orgány. On však mieril najmä na tvár, ktorú jej doslova znetvoril. Nôž jej vrazil dokonca aj do oka, pričom zasiahol mozog. S verziou o vybavovaní účtov podľa denníka pracuje aj polícia.

Jedným z ďalších možných motívov otrasného činu by mohlo byť aj lúpežné prepadnutie. To však vylučuje fakt, že dorezanej žene nezmizli žiadne osobné veci, vrátane telefónu a kľúčov od auta. Špekuluje sa aj o tom, že právnička zrejme tušila, že je v ohrození, pretože v poslednom čase vystriedala niekoľko áut, v osudnú noc sa domov viezla v jednom s českou ŠPZ-tkou. Polícia prípad naďalej vyšetruje a bližšie informácie zatiaľ neposkytuje.

Spolupráca pri obhajobe Varehu a svedectvo v prípade Salmanovcov

Ľubica Kolesárová bola známou právničkou a spolupracovala pri obhajobe zemplínskeho podnikateľa Mikuláša Varehu, ktorého meno vystupuje v kauze miliónového podvodu s daňami. Vareha prezývaný aj Kráľ Zemplína sa mal okrem iného nabaliť aj na fiktívnych obchodoch so 414 miliónmi lykožrútov a 55 miliónmi euroočiek. Ľubica mala taktiež veľa klientov na východe Slovenska, kam pravidelne cestovala.

Známa právnička vystupovala aj v jednom z prípadov rodiny veľkopodnikateľov Salmonovcov, ktorých podozrievajú z ekonomickej trestnej činnosti. V kauze mala figurovať ako svedok. Sergeja Salmanova a jeho syna Alexandra dnes ráno zadržala polícia v spolupráci s Národnou kriminálnou agentúrou a obvinila ich z podplácania. Za stotisícový úplatok im hrozí až 10-ročné väzenie. Veľkopodnikatelia majú byť zapletení aj do ďalších káuz, okrem iného mali na krku obvinenie z podvodu aj výtržníctva.

Rodinu Kolesárovcov stíha jedna tragédia za druhou. Len pred dvoma rokmi totiž Ľubicin manžel, známy advokát Juraj Kolesár, spáchal samovraždu. Predtým ako si vlastnou zbraňou prestrelil hlavu, zanechal list na rozlúčku adresovaný manželke a 5-ročnému synovi, z ktorého sa po pondelňajšej tragédii stala sirota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu