Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Identita brutálne zavraždenej Bratislavčanky odhalená: Varehova právnička Ľubica (†35)!

Ľubicu zavraždili neďaleko jej bydliska Zobraziť galériu (2)
Ľubicu zavraždili neďaleko jej bydliska (Zdroj: Tv Markíza, Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Obeťou brutálneho útoku, ktorý sa počas nedeľňajšej noci odohral v bratislavskej Karlovej Vsi, je známa právnička Ľubica Kolesárova (†35), ktorá okrem iných, zastupovala aj zemplínskeho podnikateľa Mikuláša Varehu obvineného z miliónových daňových podvodov. Matka 5-ročného synčeka ťažkým zraneniam podľahla dnes dopoludnia na bratislavských Kramároch. Jej vrahovia sú stále na úteku.

Na právničku neznámi surovci zaútočili v nedeľu krátko pred 23:00 na Zohorskej ulici v Karlovej Vsi. Rany nožom mierili najmä na tvár a krk, ktorý jej celý dorezali. "Žena utrpela devastačné bodno-rezné zranenia v oblasti tváre a krku," povedal pre Topky hovorca záchranárov Boris Chmel. Ľubicu v kritickom stave previezli do nemocnice na bratislavských Kramároch, kde ju 11 hodín udržiavali v umelom spánku.

Veľmi vážnym zraneniam však napokon predpoludním podľahla. Potvrdila to hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská. Útočníci, ktorí majú na svedomí smrť známej právničky, sú stále na úteku. Polícia po nich už intenzívne pátra. "Vyšetrovateľ PZ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného čin ublíženia na zdraví. Páchateľovi tak v tomto prípade hrozí v zmysel zákona trest odňatia slobody na 4 – 10 rokov," dodal Peczár.

Podľa informácií Tv Markíza mal nôž, ktorý pripravil Ľubicu o život, čiernu rukoväť a bol dlhý asi 20 centimetrov. Útočník bol podľa svedkov len jeden, mal tmavé oblečenie a na hlave kapucňu. Prvú pomoc Ľubici poskytol sused, ktorý je zhodou náhod lekár, no žene už pomôcť nemohol.

Prvotné informácie označovali Ľubicu Kolesárovú ako advokátku. V skutočnosti však bola advokátskou koncipientkou a to do mája 2011. "K dnešnému dňu nebola zapísaná ani v zozname advokátov ani advokátskych koncipientov vedenom Slovenskou advokátskou komorou," povedala pre Topky hovorkyňa SAK Naďa Ondrišová. Pozostalým a príbuzným zároveň v mene SAK vyjadrila úprimnú sústrasť a vyslovila ľútosť nad zavrhnutiahodným násilným trestným činom, ktorý bol spáchaný na mladej žene a matke maloletého syna. "Veríme, že skutok bude čoskoro objasnený a potrestaný," dodala.

Z dôvodu korektného informovania verejnosti si zároveň dovoľujeme poukázať na skutočnosť, že zosnulá bola do mája 2011 advokátskou koncipientkou. K dnešnému dňu nebola zapísaná ani v zozname advokátov ani advokátskych koncipientov vedenom Slovenskou advokátskou komorou.

Ľubica Kolesárová bola známou právničkou a zastupovala aj zemplínskeho podnikateľa Mikuláša Varehu, ktorého meno vystupuje v kauze miliónového podvodu s daňami. Vareha prezývaný aj Kráľ Zemplína sa mal okrem iného nabaliť aj na fiktívnych obchodoch so 414 miliónmi lykožrútov a 55 miliónmi euroočiek. Ľubica mala taktiež veľa klientov na východe Slovenska, kam pravidelne cestovala.

Rodinu Kolesárovcov stíha jedna tragédia za druhou. Len pred dvoma rokmi totiž Ľubicin manžel, tiež známy advokát Juraj Kolesár, spáchal samovraždu. Predtým ako si vlastnou zbraňou prestrelil hlavu, zanechal list na rozlúčku adresovaný manželke a 5-ročnému synovi, z ktorého sa po dnešnej tragédii stala sirota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu