Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Matka o smrti utýranej Lucky (†5) mlčala tri roky: Odsedí si sedem mesiacov!

Telo Lucky našli v tomto ružinovskom byte Zobraziť galériu (2)
Telo Lucky našli v tomto ružinovskom byte (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Matku utýranej Lucky dnes odsúdili Okresný súd Bratislava 2 na sedem mesiacov väzenia. Potrestal ju za neoprávnené poberanie prídavkov za mŕtve dieťa a za pokus o vstup do cudzieho bytu bez vedomia majiteľa. Obvinená Alexandra H. sa priznala, súd rozhodol trestným rozkazom. Novinárov o tom informoval sudca Peter Štift.

"K dnešnému dňu má vo väzbe vykonaných šesť mesiacov a dva dni," povedal sudca. Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné. Obvinená s ním súhlasí, no prokurátor si nechal zákonnú lehotu na vyjadrenie, či podá odpor. Ak by to urobil, nasledovalo by súdne pojednávanie.

Alexandra H. poberala prídavky na mŕtvu Lucku od decembra 2009 do augusta 2012, spolu vo výške necelých 730 eur. Podľa jej obhajcu Igora Schweighofera sa k tomu bližšie nevyjadrila, iba priznala vinu. "Vrátila sa kvôli tomu, lebo bola tehotná a nemala veci pre seba. Bývať tam nešla, len potrebovala veci pre seba," vysvetlil obhajca pokus obvinenej o vstup do bytu.

Polícia stále vyšetruje Alexandrinho manžela Juraja H., ktorý mal týrať svojich blízkych. Údajne to neprežila malá Lucka, ktorej mŕtve telo našli policajti vlani v lete v byte, v ktorom bývala jej rodina. Podľa doterajších informácii zomrela približne tri roky predtým. Alexandra H. v tomto prípade obvinená nebola, podľa Schweighofera vystupuje vo vyšetrovaní ako svedok.

"Myslím si, že bola osobou, ktorá trpela v tom vzťahu," povedal. Polícia už skôr informovala, že manžel zakázal Alexandre H., aby po smrti Lucky zavolala políciu. Juraj H. je vo väzbe, hrozí mu 15 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu