Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Úspech polície: U drogových dílerov našli kokaín za 11 tisíc!

Policajti zaistili kokaín Zobraziť galériu (2)
Policajti zaistili kokaín (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Vyšetrovatelia z Národnej kriminálnej agentúry obvinili z drogovej činnosti piatich Bratislavčanov a jedného Čecha. Štyria distribuovali kokaín a dvaja marihuanu.

Pri domovej prehliadke muži zákona zaistili 178 gramov kokaínu, z ktorého by sa dalo vyrobiť minimálne 900 jednorazových dávok. Tie by mali na čiernom trhu hodnotu asi 11.000 eur.

"Policajti zistili, že minimálne od roku 2011 štyria obvinení spoločne zadovažovali a následne distribuovali drogy, prevažne kokaín, v Bratislavskom kraji a okolí," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová. Marcel Ch. (36) mal zabezpečovať drogy. Schovával a balil ich do igelitových vrecúšok údajne v byte obvinenej Zory L. (42). Následne ich mal spolu so Samuelom H. (26) a Romanom G. (31) distribuovať medzi konzumentov.

Policajti zaistili kokaín
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Marcelovi Ch., Zore L. a Samuelovi H. hrozí za túto činnosť väzenie na desať až 15 rokov a Romanovi G. štyri až desať rokov. Na dvoch obvinených (Marcela a Samuela) spracoval vyšetrovateľ kriminálnej agentúry podnet na ich vzatie do väzby. Sudca o väzbe zatiaľ nerozhodol.

Ďalšie policajné domové prehliadky sa týkali medzinárodnej dvojice, Bratislavčana Martina F. (28) a Čecha, Tomáša G. (22). Tí sa podľa policajných informácií špecializovali na zháňanie a následný predaj marihuany v Bratislave a okolí. "Počas prehliadok u nich policajti našli 470 gramov marihuany. Dalo by sa z nej vyrobiť asi 950 gramov jednorazových dávok, v hodnote na čiernom trhu 4700 eur," uviedla Dobiášová. Za mreže môžu ísť na desať až 15 rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na ich väzobné stíhanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu